INFORÁDIÓ 
2019. augusztus 22. csütörtök
Menyhért, Mirjam

orbán viktor

varga mihály

gdp

a nap legfontosabb hírei

Orbán Viktor: a nagy döntésekkel meg kell várni az EP-választást - a nap hírei

Infostart

A magyar kabinet az adócsökkentés kormánya kíván maradni - jelentette ki a pénzügyminiszter. Egy-két héten belül az influenza járvány tetőzésére számít a megbízott országos tisztifőorvos. Budapestre látogat jövő héten az amerikai külügyminiszter. A nap legfontosabb hírei február 7-én.

A magyar kabinet az adócsökkentés kormánya kíván maradni - jelentette ki a pénzügyminiszter.Varga Mihály a Nemzeti Adó- és Vámhivatal évértékelőjén elmondta: a gyermekes családok megerősítését, illetve a gyermekvállalás ösztönzését szolgáló családvédelmi akcióterv intézkedéseit a miniszterelnök mutatja be a hétvégén.

Minden nagy uniós döntéssel meg kell várni az európai parlamenti választást - jelentette ki a magyar miniszterelnök.Orbán Viktor a visegrádi országcsoport és Németország pozsonyi kormányfői találkozóján azt mondta: az EP-választás után folytatni kell a V4-ek és Berlin együttműködését.

Egy-két héten belül az influenza járvány tetőzésére számít a megbízott országos tisztifőorvos. Molnár Cecília az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta, hogy most még emelkedik a betegek száma, de az emelkedés üteme már megtorpant.

Javította a magyar GDP növekedésére vonatkozó előrejelzését az Európai Bizottság. A brüsszeli testület idén 3,4, jövőre pedig 2,6 százalékos gazdasági növekedésre számít. A bizottság szerint a belföldi kereslet elérte a csúcsát, miközben az export növekedése továbbra is mérsékeltnek mondható.

Új negyedéves csúcsra emelkedett a Richter negyedik negyedévi árbevétele, az eredménye azonban jelentősen elmaradt ezektől. Orbán Gábor, a Richter vezérigazgatója közölte: a társaság az idén belföldön és a kelet-európai országokban stagnálást, Nyugat-Európában 10 százalékos bevétel-növekedést vár.

A külgazdasági és külügyminiszter szerint az amerikai diplomácia vezetőjének jövő hétfői látogatása bizonyítja, hogy Magyarország megbízható NATO-szövetséges. Szijjártó Péter azután beszélt erről, hogy az amerikai nemzetbiztonsági főtanácsadó bejelentette Mike Pompeo budapesti látogatását.

A Momentum és a Párbeszéd költségvetési támogatásának folyósítása kizárólag azon múlik, hogy a két párt mikor tesz eleget az ÁSZ felhívásának - közölte az Állami Számvevőszék. A testület jelezte: azonnal visszavonja a kifizetés felfüggesztését, amint a pártok igazolják gazdálkodásuk törvényes kereteit.

A tárgyalások folytatásáról állapodott meg a brit kormányfő és az Európai Bizottság elnöke, hogy elkerülhető legyen az Egyesült Királyság rendezetlen európai uniós kiválása. Theresa May és Jean-Claude Juncker február végén újabb találkozón értékeli majd az esetleges előrelépést.

Törölte 150 jövő szerdai járatát a Brussels Airlines belga nemzeti légitársaság az akkorra tervezett országos sztrájk miatt. A járattörlések több mint 11 ezer utast érintenek.

Megkezdődött a 69. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál. A Berlinale középpontjában az idén a hatalommal való visszaélés, az állami elnyomás és az ezekkel szembenállók harca áll.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018