eur:
392.98
usd:
366.61
bux:
66687.09
2024. április 25. csütörtök Márk
Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a Máté Péter könnyűzenei díj alapítását bejelentő sajtótájékoztatón az Emberi Erőforrások Minisztériumában 2018. február 15-én. A könnyűzenei és dzsesszművészek elismerésére alapított kitüntetést először a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából adják át.
Nyitókép: MTI / Mónus Márton

Már végleges Balog Zoltán távozása

A volt emberierőforrás-miniszter szerda reggel jelentette be, hogy egy órán belül visszaadja parlamenti mandátumát. A közélettől nem szakad el.

Egy órán belül adja be azt a levelet Balog Zoltán, amely arról szól: leadja a parlamenti mandátumát – mondta az ATV Start című műsorban a volt emberierőforrás-miniszter. Ezzel párhuzamosan ez az első nap, hogy hivatalosan is a saját egyháza lelkipásztoraként dolgozik főállásban.

Nem teljesen vonul ki a közéletből – mondta a volt fideszes képviselő –, de 1989 óta tagja annak, és egy szakasz lezárása után érdemes valami újat kezdeni, és mint mondta, onnan „talán a múlt is másképpen látszik”. Balog azt is elmondta: súlyos betegsége volt.

A szellemi és kulturális munkában valóban vállal szerepet – ismerte el, majd hozzátette: most aktívabb lesz, mert a Polgári Magyarországért Alapítvány fontos európai fővárosokban kíván irodát nyitni, ahol azokat a gondolatokat képviselnék, amelyet a kormány és a párt szintjén már itthon is képviseltek: migráció elutasítása, visszatérés Európa tradicionális, keresztény értékeihez és az antiglobalizmus.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hosszas huzavonát követően az amerikai képviselőház végül elfogadta az Ukrajnának szánt gigantikus, mintegy 60,8 milliárd dollárnyi segélycsomagot. A hírek szerint a nyugati fegyverek gyorsan a frontra érkezhetnek, hozzájárulva ezzel az ukrán csapatokat érintő súlyos ellátási problémák enyhítéséhez. Kijev azonban egy olyan nehézséggel küzd, amelyen nem tud segíteni Washington sem, ez pedig a harcoló alakulatokat érintő létszámhiány gondja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×