eur:
394.66
usd:
369.26
bux:
65234.11
2024. április 23. kedd Béla
Munkagép a 4-es és 6-os villamos Blaha Lujza téri szakaszának felújításán 2018. július 5-én. Az Oktogon és a Harminckettesek tere között pályafelújítást végeznek, ezért pótlóbuszok szállítják az utasokat az Oktogon és a Corvin-negyed között.
Nyitókép: MTI / Mónus Márton

Kiderült, mikortól jár újra a teljes vonalon a 4-es 6-os villamos

A felújított villamospálya átadásáig még kétszer változik a villamosok menetrendje.

Szeptember 3-ától ismét teljes vonalán járnak a nagykörúti villamosok, befejeződik az Oktogon és a József utca közötti, június 16-án kezdődött felújítás - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Vasárnaptól egy héten keresztül a 4-es és 6-os villamosok két szakaszra osztva, a Széll Kálmán tér és az Oktogon, illetve a dél-budai végállomások és a Harminckettesek tere között járnak.

Augusztus 25-étől a teljes megnyitásig viszont az Oktogontól egészen a dél-budai végállomásokig pótlóbusz közlekedik.

Szeptember 3-án éjjel és 4-ére virradóra a teljes vonalon pótlóbusz jár a reggeli villamos-üzemkezdetig, onnantól viszont a teljes vonalon a villamosok közlekednek.

További aszfaltozási és útburkolatfestési munkák még lesznek, de ezek már nem zavarják majd a villamosforgalmat.

Kontinensrekorder

A nagykörúti Európa legforgalmasabb villamosvonala, amelyen nonstop a közlekedés. A június 16-án kezdődött felújítás során a BKV az Oktogon és a József utca között a korábbinál korszerűbb felépítményű pályát építtetett, így a jövőben szükségessé váló karbantartási munkák a mostaninál gyorsabban, egyszerűbben elvégezhetők lesznek.

A kontinens legforgalmasabb villamosvonala.
MTI Fotó: Bruzák Noémi
A kontinens legforgalmasabb villamosvonala.
MTI Fotó: Bruzák Noémi

Több mint három kilométeres hosszon épült át a villamospálya. Ezen a szakaszon legutóbb a 1990-es évek közepén végeztek felújítást, azóta csak kisebb beavatkozások történtek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×