INFORÁDIÓ
2021. május 6. csütörtök
Frida, Ivett

polgár csaba

országos onkológiai intézet

kásler miklós

tüdőátültetés

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) által közreadott képen Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere (j) és Polgár Csaba, az intézet főigazgató-helyettese, a sugárterápiás-központ igazgatója (j2) a budapesti Országos Onkológiai Intézet új, 1,7 milliárd forintból beszerzett, kiemelkedő pontosságú és eredményességű sugárterápiás berendezése (CyberKnife) átadásán 2018. január 4-én, a rákellenes világnapon.

Európa élvonalában az Országos Onkológiai Intézet

Infostart

Még az idén fejlesztik a mellkasi központot és kiterjesztik a tüdőtranszplantációs programot.

Európa legjobbjai között van az Országos Onkológiai Intézet, amely újabb öt évre megkapja a legmagasabb színvonalú európai onkológiai központoknak járó minősítést. Erről Polgár Csaba főigazgató beszélt a Magyar Időknek adott interjúban. Ő vette át az intézet irányítását Kásler Miklóstól, aki 25 évig vezette az onkológiai központot, és az emberi források minisztere lett az új Orbán-kormányban.

A dohányzásellenes törvényt az elmúlt évtizedek legfontosabb egészségpolitikai döntésének tartó professzor elmondta, igaz, hogy a daganatos megbetegedések gyakoriságában és a daganatos halálozásban Magyarország az első helyek egyikén áll az unióban, de hozzátette, hogy

a daganatos halálozások száma egy ideje már nem emelkedik, hanem stagnál.

A professzor az elődje alatt elindított fejlesztési programok véghezvitelét, illetve a több évtizede tartó, felfelé ívelő klinikai munka, kutatási és oktatási tevékenység folytatását nevezte a legfontosabbnak. A fejlesztések között említette Polgár Csaba, hogy kormányzati támogatásból

még az idén fejlesztik a mellkasi központot és kiterjesztik a tüdőtranszplantációs programot.

A professzor beszélt az egynapos diagnosztikai központ létrehozásáról, valamint arról is, hogy az általa vezetett Országos Onkológiai Intézet lesz a központja annak az országos telemedicina-hálózatnak, amellyel virtuális konferenciákat tarthatnak a hazai onkológia legjobb szakemberei.

Nyitókép: Emmi / Bartos Gyula
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018