INFORÁDIÓ 
2019. február 15. péntek
Georgina, Kolos

pdsz

mendrey lászló

tisztújítás

Budapest, 2016. június 11. Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke beszél a Tanítanék Mozgalom és a Civil Közoktatási Platform szabad oktatásért tartott tanévzáró, bizonyítványosztó demonstrációján a Várkert Bazárnál, Budapesten 2016. június 11-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

Új elnök a PDSZ élén

Infostart

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) szombati rendkívüli tisztújító kongresszusa döntött Mendrei László János elnök és az Országos Választmány visszahívásáról is. Korábban a PDSZ Felügyelő Bizottsága már lemondott.

„Ez önmagában is indokolta a rendkívüli kongresszus összehívását. A kongresszus napján az újonnan megválasztott Országos Választmány – elfogadva a kongresszus javaslatát – Szűcs Tamást választotta a PDSZ Alapszabálya szerint, a következő tisztújításig, egy évre a PDSZ ügyvezető elnökének” – írja a szervezet Facebook-oldalán.

„Elfogadom a kongresszus döntését, a további munkához sok sikert kívánok” – nyiltakozta a Népszavának Mendrey László. „Úgy gondolom, az elmúlt években sok mindent tettem az oktatásügy érdekében, be kell vallanom, kicsit elfáradtam. De sok feladat van még, ezek megoldása a PDSZ új vezetésére vár” – tette hozzá.

A leváltott elnök, bár a szakszervezet vezetésében semmilyen formában nem fog részt venni, a PDSZ hármas számú tagkönyvének tulajdonosaként nem engedheti meg magának, hogy teljesen visszavonuljon.

A lap emlékeztet, hogy a PDSZ választmányának több tagja és a teljes Felügyelő Bizottság még januárban lemondott.

Nyitókép: Kovács Tamás
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    Portfolio
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018