eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Kiderült, mikor tér vissza a tél

Kiderült, mikor tér vissza a tél

A Kárpát-medencétől délnyugatra egy mediterrán ciklon örvénylik, amelynek hatására Közép-Európában változékony az időjárás - áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Az Alpokban jelentős mennyiségű hó hullott, másutt több helyen 30 milliméternél is több csapadék esett. Ezzel szemben Európa legnagyobb részén Skandináviától a Fekete-tengerig anticiklon terül el. Ezeken a területeken derült és borult, ködös tájak egyaránt előfordulnak.

Magyarország időjárását szerdán már ez a mediterrán ciklon alakítja. Napközben többnyire felhős, erősen borult lesz az ég, inkább csak a Tiszántúlon lehet kevés napsütés. A Dunántúlon többfelé a középső országrészben helyenként várható eső. Napközben 5-10 Celsius-fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön néhol ködfoltok és kialakulhatnak. Kezdetben főleg a Dunántúlon lehet kisebb eső, majd napközben már csak elszórtan lehet kisebb eső, zápor, a nyugati és az északkeleti határ közelében. A minimumhőmérséklet jellemzően 0 és plusz 5, a maximumhőmérséklet plusz 4-9 fok között valószínű.

Pénteken a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5 fok között alakul. Az északkeleti megyékben várhatók a fagypont körüli értékek - jegyezték meg. Napközben általában borult lesz az ég, délutántól, estétől délen és a Dunántúlon helyenként kisebb eső várható. Napközben jellemzően 5-6 fokig, de a déli területeken akár 8 fokig melegszik a levegő.

A hétvégére viszont térségünket már eléri egy anticiklon pereme, és hidegebb légtömegek érkeznek, "így időjárásunk egyre inkább kezd hasonlítani az ilyenkor megszokotthoz" - fogalmaztak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombaton havas eső, szórványosan hószállingózás, kisebb havazás is lehet.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×