eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Különleges dolgok épülnek a csodás magyar tengerszemnél

Különleges dolgok épülnek a csodás magyar tengerszemnél

A közeljövőben megvalósulhat, amire Sárospatak vezetése már évek óta keresi a lehetőségeket: továbbfejleszthetik a Megyer-hegyi Tengerszemet.

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően a közeljövőben 388 millió forintot költhet Sárospatak a környék fejlesztésére – írja a boon.hu.

„A pályázatnak köszönhetően teljesen megújul a Tengerszem és annak környéke, az odavezető út, és egy bicikliutat is kialakítunk” – mondta Aros János, Sárospatak polgármestere. Kitakarítják a víz melletti részeket, lepucolják a sziklákat. Továbbá itt épül meg Magyarország leghosszabb via ferrata pályája, egy könnyebb és egy nehezebb szakasszal.

A tavat függőhidakkal fogják könnyebben bejárhatóvá tenni,

és egy olyan épületrészt is kialakítanak, ahol a 15-17. századi malomkőgyártás történetét mutatják majd be. A Tengerszem legmagasabb pontján pedig egy kilátó épül, mely a Sárospatakra és a Zemplénre nyújt majd kilátást.

A bozótirtás már megkezdődött, de a munkálatok befejezése csak 2019 tavaszára várható. Jelenleg a létesítményelemek tervezése folyik. A területet nem zárják le a munkálatok alatt, a munkavédelmi előírások betartása mellett. A tervek szerint az újítások nagy része majd egész évben látogatható lesz, de akadnak olyan elemek is, melyek csak a turisztikai szezonban tartanak majd nyitva.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×