INFORÁDIÓ 
2020. április 1. szerda
Hugó

munka

egészségügy

oktatás

férfi

Óriási pofon az egyenjogúságért vívott küzdelemnek

Óriási pofon az egyenjogúságért vívott küzdelemnek

InfoRádió

A Világgazdaság Fórum (WEF) elemzése szerint a jelenlegi ütemben haladva még 217 évig kell még várniuk a nőknek, hogy ugyanolyan kilátásaik legyenek, mint a férfiaknak.

A nemzetközi szervezet azt vizsgálta, mi a különbség a nők és férfiak fizetése, illetve munkalehetőségeik között. A fenti 217 év azért is jelez súlyos problémákat, mert a tavalyi becslések szerint csak 170 év távolságra volt az egyenlőség, tehát – a helyzet javulása helyett – egy év alatt 47 évvel több lett a becsült idő – írja a 444.hu.

A portál szerint ez az első ilyen negatív év, az elemzés 2006-os bevezetése óta minden évben kicsit közelebb kerültek a nemek az munkaerőpiacon. Izlandon a legkedvezőbb a helyzet, a második és a harmadik helyen egyre inkább leszakadva Norvégia és Finnország áll.

Más területek – mint az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés, a tanulási lehetőségek, vagy a politikai részvétel – tekintetében is 100 évre lenne szükség a nemi különbségek megszűnésére, ami szintén visszaesést mutat a tavaly számolt 83 évhez képest – írja a Guardian.

Saadia Zahidi, a WEF egyik vezetője szerint 2017-ben nem ott kéne tartani, hogy a nemi egyenlőség kérdésében visszafelé haladunk. Véleménye szerint ez nem csupán morális, hanem gazdasági parancsolat is. Néhány állam már érti ezt, és profitál is a nemek közti egyenlőtlenség visszaszorítását célzó intézkedéseiből – hangsúlyozta a szervezet ezen területért felelős szekértője.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018