eur:
395.73
usd:
367.09
bux:
65150.05
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Brutális szélerősség - a közlekedésben is fennakadásokat okoz a vihar

Brutális szélerősség - a közlekedésben is fennakadásokat okoz a vihar

Az Országos Meteorológiai Szolgálat több mérőállomásán mértek 120 kilométer/óránál nagyobb szélerősséget.

A meteorológiai szolgálat vasárnap délután Facebook-oldalán azt írta: a Nárciszra keresztelt viharban a legerősebb széllökéseket a Balatonnál regisztrálták: Siófokon 131, Balatonőszödön 126 kilométer/órát mértek. Szintén 126 kilométer/órás szélerősséget rögzítettek Kab-hegyen.

Brutális szélerősség - a közlekedésben is fennakadásokat okoz a vihar

A fővárosban Budapesten, a János-hegyen 122 kilométer/órás széllökést is mértek.

Az ötödik a legerősebb széllökések sorában 121 kilométer/óra, amelyet Fonyódon rögzítettek.

Ezen felül a meteorológiai szolgálat mérőállomási közül délután 3 óráig nagyjából húszon regisztráltak 100, és körülbelül ötvenen 90 kilométer/órát meghaladó széllökéseket.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat továbbra is országszerte erősen viharos szélre figyelmeztet. Azt írták: a szél jelentősebben késő estétől veszíthet erejéből, de az éjszaka során is lehetnek néhol 60-70 kilométer/órát kissé meghaladó szélmaximumok.

Brutális szélerősség - a közlekedésben is fennakadásokat okoz a vihar

Hétfőn napközben nagyobb eséllyel már csak az Észak-Dunántúlon lehetnek 70-80 kilométer/óra körüli széllökések.

BKK: fennakadások vannak a közösségi közlekedésben

A viharos időjárás több közösségi járat közlekedésében fennakadásokat okoz - közölte a Budapesti Közlekedési Központ a Facebook-oldalán vasárnap délután.

A közlés szerint a gödöllői HÉV (H8-as) egy vágányon közlekedik Cinkota és Kerepes között.

A 36-os autóbusz módosított útvonalon jár, Pestszentlőrinc, vasútállomás irányában a Thököly út és a Baross utca megállót nem érintve. A 168E autóbusz módosított útvonalon jár, de megállót nem hagy ki.

A szeles időjárás miatt a Libegő nem üzemel.

Címlapról ajánljuk
Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát
Jelentés

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×