eur:
392.52
usd:
365.92
bux:
66783.97
2024. április 25. csütörtök Márk
Így töltjük a hosszú hétvégét – toplista

Így töltjük a hosszú hétvégét – toplista

A hosszú hétvégének hála, indul az őszi szezon a turizmusban, ráadásul az ilyenkor megszokott átlaghoz képest 37 százalékkal többen foglaltak szállást – derült ki a Szallas.hu friss adataiból. Az átlagos foglalási érték 44 401 forint, a vendégek egyharmada SZÉP-kártyával fizet.

Jellemzően két éjszakás kikapcsolódásra vállalkoztak az üdülni vágyók. „Vannak, akik már pénteken elindulnak, de a legtelítettebb nap szombat lesz, ami egyébként az őszi szezon második legforgalmasabb napja szeptember elseje után. A legtöbben párban, 2 főre foglalnak, és fontos döntési szempont a wellness lehetőség is, így az ünnepi hétvége sokaknak romantikázással telhet majd”– mondta Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezető igazgatója.

A foglalások átlagértéke 44 401 forint az őszi hosszú hétvégén, SZÉP-kártyával átlagosan 68 100 forintot költenek.

A feltöltődésre vágyók legkedveltebb úti célja az őszi időszakban a fürdővárosaink, valamint Budapest. Külföldi kikapcsolódás esetén a horvát riviéra veszített népszerűségéből, máshol keresnek nyugalmat, akik még a tél beköszönte előtt kipihennék a munka fáradalmait.

Hazai települések toplistája

  1. Eger
  2. Budapest
  3. Gyula
  4. Hajdúszoboszló
  5. Sopron

Külföldi települések toplistája a hosszú hétvégén

  1. Zakopane (Lengyelország)
  2. Prága (Csehország)
  3. Krakkó (Lengyelország)
  4. Torockó (Románia)
  5. Poprád (Szlovákia)

Szálláshely típusok toplistája

  1. vendégház
  2. apartman
  3. panzió
  4. hotel****
  5. hotel***
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×