eur:
395.3
usd:
371.23
bux:
65144.22
2024. április 19. péntek Emma
A Soros-terv és a szegénység volt a téma a Házban

A Soros-terv és a szegénység volt a téma a Házban

A szegénység, a hétvégi időközi választások és az illegális bevándorlás is szóba került az Országgyűlés napirend előtti felszólalásai között.

A szocialista Tóth Bertalan a szegénység elleni küzdelem világnapjára emlékeztette képviselőtársait, majd úgy látta, hogy a kormány nem a valós problémákkal foglalkozik és az elmúlt nyolc évben csak tovább mélyítette a legszegényebbek és a leggazdagabbak közötti szakadékot. A képviselő eztán több ígéretet is megfogalmazott a választók felé.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára válaszában aláhúzta, hogy Magyarországra és egész Európára veszélyt jelent az illegális bevándorlás, majd rámutatott, hogy a szocialista kormányok mindig a nagyvállalati érdekeket tartották szem előtt a szegények ellenében.

Z. Kárpát Dániel a Jobbik részéről a vasárnapi devecseri időközi polgármester-választás eredménye nyomán azt a következtetést vonta le, hogy pártja a Fidesz egyetlen kihívója a 2018-as országgyűlési választásokon. Programalapú viták mégsem zajlanak a kormánypártok és a Jobbik között - nehezményezte a politikus.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára válaszában kiemelte, hogy vasárnap Tatán is volt időközi választás, ahol a fideszes jelölt nyert és a szocialista jelölt lett a második, azt tehát, hogy ki lesz a kormánypártok kihívója az ellenzéki oldalról, majd eldöntik a választók.

Szél Bernadett, az LMP frakcióvezetője úgy látta, hogy az ellenzék kérdezhet bármit a szegénységről vagy a bajba jutott devizahitelesekről, a kormány mindig az úgynevezett Soros-tervvel felel, majd a politikus a pártja által kezdeményezett devizahitelesekről szóló vitanap mellett és a kormány egészségügy-politikája ellen szólalt fel.

Rétvári Bence erre úgy látta, hogy az LMP csak azért üt meg radikálisabb hangot az Országgyűlésben, mert a Momemtum nagyon a párt sarkára lépett. Az ellenzéki képviselő korrupcióval kapcsolatos kritikáira az államtitkár a szigorú közbeszerzési rendszerrel vágott vissza.

Rétvári Bence képviselői felszólalásában a keresztényüldözés ellen emelt szót és úgy látta, hogy ami ma megtörténik a keleti keresztényekkel, a jövőben akár Európában is megtörténhet. Emellett a politikus rámutatott, hogy a Hungary Helps program keretében hány rászoruló családnak segített az elmúlt évben a Magyar Állam. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere egyetértett a képviselőként felszólaló államtitkárával.

Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője gratulált a devecseri és tatai időközi választás nyerteseinek, majd úgy látta, hogy el kell ismerni: egy választáson a Jobbiknak is lehet esélye, amennyiben a kormánypártok nem állítanak jelöltet.

Dömötör Csaba válaszában több az illegális bevándorlókat érintő európai javaslatot is kritizált hozzászólásában, mert úgy vélte, hogy ez is az úgynevezett Soros-terv meglétét bizonyítja, amelyet a kormány meg akar gátolni.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×