eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Állambiztonsági oktatófilmeket vetít a rendőrség a nagyközönségnek

Kiderül, régen hogyan szervezték a konspiratív találkozásokhoz a lakásokat, illetve szó lesz a katonai elhárítás különleges találkozóiról is.

A budapesti Rendőrmúzeum „Múzeumi Mozi” című programjának április 12-i eseményén az első részben két korabeli állambiztonsági oktatófilmet vetítenek.

A "Konspirált találkozási lakások szervezése és használata" című film (készítette: MAFILM, készült: 1974, időtartam: 17 perc) a BM tulajdonában vagy bérleményében szereplő lakásokat mutatja be, amelyeket hálózati személyek fogadására, vagy operatív akciók lebonyolítására használnak fel.

Az "Operatív találkozások szervezése a katonai elhárításnál I. rész" (készítette: MAFILM, rendezte: Kovács Nándor, készült: 1984, időtartam: 37 perc) a hálózati felderítő munkához szükséges operatív találkozásokkal szemben állított alapkövetelményrendszert, valamint az operatív tiszt és a hálózati személy feladatait mutatja be.

A rendezvényen levetített korabeli oktatófilmeket szakszerű magyarázatokkal egészíti ki Csóka Ferenc ny. alezredes (Magyar Hadtudományi Társaság Hírszerzéstörténeti Szakosztálya) - olvasható a police.hu-n.

A rendezvény második felében a Rendőrmúzeum kiállításait végigjárva a résztvevők tárlatvezetés keretein belül ismerhetik meg a magyar rendőrség történetét, a kriminalisztika fejlődését és a leghírhedtebb hazai bűncselekményeket. A 15 órakor kezdődő program ingyenes.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×