eur:
392.17
usd:
366.53
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

"Ez olyan szeplő a parlament arcán, mely méltán vált ki megvetést" - Áderhez fordult Iványi a CEU miatt

"Én is határozottan arra kérem Önt, hogy ne írja alá a felsőoktatási törvény Balog Zoltán úr által beterjesztett, majd néhány óra alatt a Fidesz-KDNP parlamenti többségével megszavaztatott módosítását" - írta Áder János köztársasági elnöknek küldött levelében a Wesley János lelkészképző főiskola rektora. Iványi Gábor ezzel csatlakozott Csanádi Judit, a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektora és az intézményük Doktori Iskolája által írt nyílt levélhez.

"A döntés óta eltelt napok megnyilvánulásai egyértelművé tették, hogy az egész méltatlan törvénykezés hátterében Soros György magyar származású amerikai üzletember, és az általa létrehozott,

nemzetközi hírű, kitűnő felsőoktatási intézmény, a Central European University lejáratásának és ellehetetlenítésének a szándéka áll"

- írta levelében a Wesley János lelkészképző főiskola rektora.

"A 'sorosozás' és annak hangoztatása, hogy az említett nagyvonalú emberbarát zúdította volna Európára a menekültek áradatát, a Tízparancsolatnak a felebaráttal kapcsolatos tanúságtétel hamisságát tiltó elvárásába is ütközik, minden valóságalapot nélkülöz, és

a bűnbakképzés legsötétebb magyar korszakait idézi újra"

- fogalmazott Iványi Gábor.

A szóban forgó, kiváló, negyed százada működő egyetem csalással és törvénytelen gyakorlattal való megvádolása is átlátszó hamisság.

Sokan megfogalmazták már, hogy

mindezeken felül Magyarország tekintélyének és tisztességének is árt ez a hecckampány.

A törvényalkotással végrehajtott jogfosztás pedig olyan szeplő a magyar parlament arcán, mely méltán vált ki megvetést minden tisztességes parlamenti demokrácia részéről.

" Tisztelt Elnök úr! Ön ezt még megakadályozhatja. Kérem én is, hogy lépjen fel a jogfosztottak és megbántottak oltalmazójaként" - írta a rektor.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×