eur:
393.1
usd:
367.25
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Az ELTE aggódik CEU miatt

Az ELTE vezetésének nyilatkozatához csatlakozott az ELTE Doktorandusz Önkormányzata is.

Az elmúlt több mint egy évtized során az ELTE különböző Karai és szakkollégiumai folyamatos munkakapcsolatban álltak s állnak a Közép-európai Egyetem különböző Tanszékeivel. Számos kollégánk tanít vagy tanított mindkét egyetemen, sok oktatónk a CEU-n szerzett PhD fokozatot - olvasható az ELTE közleményében.

A Medieval Studies Tanszék könyvtára az ELTE BTK épületében kapott otthont,

a CEU központi könyvtára ugyancsak nyitva áll oktatóink előtt. Hasonlóképp: az ELTE Egyetemi Könyvtára szívesen fogadja a CEU diákjait, oktatóit.

Megannyi közös projektben vettek részt együtt a két egyetem oktatói, pályázatokon indultunk együtt, számos műhely között szoros munkakapcsolat alakult ki. A két intézmény között nemrég megújított együttműködési keretmegállapodás van érvényben.

A CEU-hoz közünk van, kölcsönösségen, elfogulatlanságon, a tudományos megismerés korlátozhatatlanságának hagyományán alapuló viszonyunk személyes, kollégiális, s reményeink szerint hosszútávú.

Az elmúlt napok eseményei mélységes aggodalommal töltenek el minket: meggyőződésünk, tapasztalatunk ugyanis, hogy a CEU mélyen integrálódott a magyar felsőoktatás rendszerébe, annak pótolhatatlan része, s az is kell, hogy maradjon – itt, Budapesten.

Nagypolitikai, ideológiai küzdelmeknek ne legyen köze az egyetemi világhoz, azaz a tudományos minőséghez, a független oktatáshoz,

a kutatás csorbíthatatlan autonómiájának hosszú évszázadokra visszanyúló hagyományához.

Minden reményünk a jogbiztonságra és versenysemlegességre törekvő, érveken és tényeken alapuló párbeszédben van: s értelemszerűen abban feltétel nélkül részt veszünk.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×