eur:
389.62
usd:
363.65
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A CEU visszautasítja Kósa Lajos vádjait

A Central European University New York Állam oktatási minisztériuma és az Egyesült Államok egyik legnagyobb akkreditációs szervezete, a Middle States Commission on Higher Education által bejegyzett, illetve akkreditált felsőoktatási intézmény. Az egyetem programjait egyenként, a tanrend, a tanárok képesítése, az infrastruktúra, és a minőségbiztosítási mechanizmusok ellenőrzését követően vették nyilvántartásba - hívta fel a figyelmet közleményében a CEU.

"Egyetemünk ugyanazokon az ellenőrzési folyamatokon esett át, mint a Columbia vagy a New York University" - húzta alá a CEU.

Hozzátették:

Magyarországon a CEU a magyar hatóságok által kibocsájtott engedélyek alapján működik, a magyar törvényekkel összhangban.

"A CEU világszerte nagy tekintélynek örvendő egyetem. Európa egyik legjobb felsőoktatási intézményeként van számon tartva. A jelenlegi kormányzati támadások hatására a világ jelentős felsőoktatási intézményei egyhangúan kiálltak a CEU mellett.

Gondolhatja komolyan bárki, hogy egy „fantom-egyetemet" támogatnak a tudományos világ központi tekintélyei?

Vagy hogy egy „fantom-egyetem" igazgatótanácsának vált tagjává, három nappal ezelőtt, az Oxfordi Egyetem rektora?" - fogalmazott közleményében az egyetem. 

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×