INFORÁDIÓ 
2019. október 14. hétfő
Helén

ceu

csalás

tuzson bence

diploma

szerződés

törvényjavaslat

CEU-ügy: Tuzson mindent megmagyarázott

CEU-ügy: Tuzson mindent megmagyarázott

InfoRádió / MTI

A nemzeti konzultációval kapcsolatos sajtótájékoztatóján magyarázta el Orbán Viktor pénteki kijelentéseit az államtitkár. Vasárnap tüntetnek a CEU-ért.

A szombati, a nemzeti konzultáció indulásáról szóló sajtótájékoztatón kérdezték az államtitkárt a felsőoktatási törvény módosításáról és a Közép-európai Egyetem (CEU) helyzetéről is. Tuzson Bence elmondta, hétfőn dönt a parlament arról, hogy napirendre veszi-e a kérdést. Szeretnék, hogy minél gyorsabban lezáruljon az ügy - mondta Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára.

A hatályos felsőoktatási törvény elmondása szerint most is egyértelműen rendelkezik arról, hogy csak külföldön működő egyetem hozhat létre Magyarországon intézményt. Ez alapján a CEU álláspontjuk szerint törvénytelenül működik, mivel valós működést nem fejt ki sem az Egyesült Államokban, sem Magyarországon, csupán szerződése van a Közép-európai Egyetemmel, ami helyette lát el tevékenységet. Ez csalás - jelentette ki az államtitkár, megismételve a pénteken Orbán Viktor által hangoztatott álláspontot. Majd egy kérdésre válaszolva kijelentve: az egyetem a diploma kiadásának a jogát intézhette csalással.

Vonulás a CEU-ért

Most a CEU, de ki a következő? - Tüntetés a szabad oktatásért címmel szervez vasárnap délután 17 órától tüntetést az Oktatási Szabadságot nevű Facebook-csoport a Corvinus Egyetemhez elé. A menet a Corvinustól tovább sétál majd az ELTE és a CEU felé, majd a Kossuth téren fejeződik be a demonstráció.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018