eur:
389.29
usd:
362.2
bux:
67966.81
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Brit nagykövet: az első a külföldön dolgozók jogainak garantálása

A Nagy-Britanniában dolgozó uniós állampolgárok és az EU területén munkát vállaló britek jogainak garantálását nevezte a Brexit-tárgyalások első számú feladatának a szigetország budapesti nagykövete.

Iain Lindsay az M1-en hangsúlyozta, nagy mértékben járulnak hozzá Nagy-Britannia teljesítményéhez az ott élő uniós polgárok, köztük a magyarok.

"Szeretnénk a lehető leghamarabb garantálni a jogaikat",

erre pedig a kilépési tárgyalások során van lehetőség - fogalmazott.

A diplomata hangsúlyozta: hazájának "mindig különleges kapcsolatai voltak az Európai Unióval", ugyanakkor bizonyos költségvetési témákban vagy a schengeni rendszer bevezetésében más utat választottak.

"Sokat tettünk azért, hogy reformáljuk az Európai Uniót", ám ezt a múlt évi referendumon az urnákhoz járuló 23 millió polgár többsége nem tartotta elégségesnek.

Iain Lindsay azt hangsúlyozta, Nagy-Britannia az unióból lép ki, nem Európából.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×