eur:
393.77
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Elkezdték kiengedni Gyurcsányt a karanténból

Elkezdték kiengedni Gyurcsányt a karanténból

A Závecz Research ezerfős, reprezentatív közvélemény-kutatása szerint a választópolgárok többsége Botka Lászlót, az MSZP miniszterelnök-jelöltjét alkalmasabbnak tartja Orbán Viktor leváltására, mint Gyurcsány Ferencet. Mindazonáltal a Demokratikus Koalíció vezetőjének megítélése kedvezően alakult - mondta az InfoRádiónak Závecz Tibor, a felmérést készítő cég vezetője.

A Závecz Research vezetője kiemelte, hogy ezt a versengést az emberek közel fele nem tudja megítélni, tehát nem tud véleményt mondani arról, hogy melyikük lenne alkalmas arra, hogy leváltsa Orbán Viktort.

Elkezdték kiengedni Gyurcsányt a karanténból

„Azok körében, akik mégis vállalkoztak erre, négyszer annyian vannak, akik Botka Lászlóval látják inkább megvalósíthatónak a jelenlegi kormány menesztését. 44 százaléknyian tartják a szocialisták miniszterelnök-jelöltjét erre alkalmasnak, és 11 százaléknyian Gyurcsány Ferencről gondolják ugyanezt.”

Závecz Tibor jelezte, a Demokratikus Koalíciót kivéve

minden politikai tábor inkább Botka felé hajlik.

Elkezdték kiengedni Gyurcsányt a karanténból

Hozzátette, értelemszerűen a DK-sok hat tizede Gyurcsány Ferencet említi, bár érdekes, hogy három tizede Botka Lászlót – jegyezte meg. Ez fordítva is igaz: a szocialista párt szimpatizánsainak 63 százaléka gondolja úgy, hogy Botkának van nagyobb esélye, de 27 százalékuk Gyurcsány Ferencben látja Orbán Viktor potenciális legyőzőjét – mondta a Závecz Research vezetője.

„Egyértelmű a kép, de azért van átmenet az érintett szavazótáborok között.”

Elkezdték kiengedni Gyurcsányt a karanténból

Závecz Tibor hozzátette, a „pártnélküliek” között ötszörös a többlet a szocialista politikus javára. Többségük számára inadekvát a kérdés, nem formált véleményt. 34 százalékuk Botka Lászlót gondolta erősebb politikusnak, 7 százalékuk a DK elnökéről gondolja azt, hogy győzelemre viheti a liberális ellenzéket – tette hozzá a Závecz Research vezetője.

Závecz Tibor elmondta, az embereket arról is megkérdezték, Gyurcsány Ferenc személye mennyire megosztó, milyen erősek a vele kapcsolatos ellenérzések. Az derült ki, a választópolgárok fele úgy érzékeli, 2010 óta ezek nem csökkentek, de már három tizednyien érzik úgy,

oldódott a a „karatén-szituáció",

tehát csökken a vele kapcsolatos ellenszenv, pozitív irányban változott a megítélése – mondta a Závecz Research vezetője.

„Nyilván ebben is pártpreferencia szerinti különbségek láthatóak, a DK-sok ezt jobban érzik, az MSZP hívei pedig megosztottak: fele-fele arányban gondolják, hogy csökkentek vagy nem változtak az ellenérzések.”

Tehát ebben a kérdésben, mintha nyitottság lenne érezhető a szocialista szavazók részéről Gyurcsány Ferenc irányába – hangsúlyozta Závecz Tibor.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×