eur:
395.61
usd:
371.86
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Milliárdokat kaptak az egyházak - részletes lista

Milliárdokat kaptak az egyházak - részletes lista

A legtöbb forrást, 8,8 milliárd forintot a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia kapta: a legnagyobb hazai egyház egyedül többet kapott a támogatások felénél. A reformátusok 2,2 milliárd, az evangélikus 1 milliárd forinthoz jutottak. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közzétette a februári támogatási szerződéseinek összesítését.

Az Emmi összesen 14,27 milliárd forint támogatást osztott szét februárban a hazai felekezetek és egyházak között. Az egyházi törvény alapján ebben az összegben benne vannak a múlt hónapban kiutalt személyi jövedelemadó-támogatások, azok kiegészítései és az alapműködési keretösszeg is. De a tárca fizeti ki azokat a tételeket is, amelyek az államosított, de vissza nem szolgáltatott egyházi ingatlanok után járnak.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 2,7 milliárd forinthoz jutott az egykori ingatlanvagyona után, míg

5,92 milliárdhoz alaptámogatásként.

A legutolsó népszámláláson közel 38 százalék vallotta magát római katolikusnak.

A második legtöbb forráshoz a Magyarországi Református Egyház jutott, mintegy 2,93 milliárd forintot kapott, a Magyarországi Evangélikus Egyház 1,01 milliárd forinthoz jutott.

A világegyházak közül három buddhista szervezet (a Tan Kapuja Buddhista Egyház, a Buddhista Misszió és a Gyémánt Út Buddhista Közösség) összesen 245 millió forintot kapott februárban. A magyarországi iszlám felekezetekhez 11,13 millió forint került.

A hazai zsidó közösségek közül a legkevesebb pénz, 31 millió forint a Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita közösségnek járt. Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség 87,6 millió forinthoz, míg a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége 420,23 millió forinthoz jutott. A három szervezet összesen 560,2 milliárd forintot kapott.

A részletes lista a Napi.hu oldalon tekinthető meg.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×