eur:
394.15
usd:
370.13
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Fiúk megrontója vagy imádott oktató? Mindenki hallgat a zuglói tanár ügyéről

Senki sem szeretne beszélni arról, mi is zajlott a zuglói Egressy Gábor Szakgimnázium férfi tanára által szervezett programokon.

Hé, Hund! – egy szemtanú szerint gyakran így szólította az Egressy Gábor Szakgimnázium korábbi igazgatóhelyettese azokat diákokat, akiket nem kedvelt. Gúnyos és lekezelő viselkedésével, terrorjával állítólag nemcsak a tanulókat kínozta, hanem több kollégáját is, gyakran robbantott ki konfliktust a tanáriban.

Voltak azonban fiatalok, akiket szeretett, talán jobban is a megengedettnél. A Magyar Nemzet úgy tudja, már jó ideje sztorik terjedtek az iskolában „fiúcsapatáról”, a belső körös diákokról, akik rajongtak érte, külföldi tanulmányutakra kísérték, de otthonában is meglátogatták a földrajz-német szakos tanárt.

Végül az órák utáni programokból rendőrségi ügy lett – a terjengő pletykák után pedig szinte robbant a hír: több tanulót is megronthatott, és a zaklatásokról felvételt készíthetett a szakgimnázium vezetőhelyettese.

Az esetről az Origo számolt be januárban, az első hírek szerint a pedagógus öt kiskorú diákot molesztált. A rendőrség a diákok számára vonatkozó információt nem erősítette meg, a hivatalos tájékoztatás szerint a férfit kiskorú veszélyeztetésével és szexuális kényszerítéssel gyanúsítják, január 12-e óta előzetes letartóztatását tölti.

A Magyar Nemzet szerint a kettős gyanúsítás két személyre vonatkozik, tehát a szexuális kényszerítés áldozata feltehetően nagykorú.

Arról, hogy valójában mennyi sértettje lehet az ügynek, nincs biztos információ: a rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva szűkszavúan válaszol, az Egressy igazgatója pedig a botrány kirobbanása óta elzárkózik az újságírói megkeresésektől, hallgatnak a szakgimnázium fenntartói is. A gyanúsított már a kétezres évek eleje óta tanított az Egressyben, a meggyanúsítása előtti öt évben a szakgimnázium egyik igazgatóhelyetteseként dolgozott, és munkája során diákok százaival került kapcsolatba.

  • A lap névtelenséget kérő informátora szerint a férfi okos és manipulatív személyiség volt, aki hatalmi játszmákkal, a tekintély és a személyre szabottnak érzett figyelem bűvös elegyével szédítette meg a neki tetsző fiatal fiúkat. Akiket nem kedvelt, illetve akik ellentmondtak neki, azokkal szemben állítólag kíméletlen volt; terrorizálta ellenfeleit, legyenek tanárok vagy tanulók.
  • Ezzel ellentétben a férfi testvére szerint öccse egy lejárató akció áldozata lett. Egy hölgy kolléga már régóta üldözte szerelmével a földrajz-német szakos tanárt, de ő elutasította. Vélhetően a nő áll a feljelentés mögött – állította a rokon, aki szerint testvére népszerű, nagy tudású tanár, nemi irányultságát tekintve biszexuális, utóbbi azonban nem jelenti azt, hogy a molesztáló is lenne. „Nagyon sok fiatal és szülő ragaszkodott hozzá.

A zaklatás miatt letartóztatott pedagógus az ügy kirobbanásakor felmondott az iskolában. Jelenleg is előzetes letartóztatását tölti; vádat nem emeltek még ellene, de az ügyében eljáró bíróság április 12-éig meghosszabbította előzetesét.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×