eur:
393.76
usd:
365.11
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Az életfogytiglant sem bánná már a Teréz körúti merénylő

Az életfogytiglant sem bánná már a Teréz körúti merénylő

Senkivel sem hajlandó együttműködni P. László, a Teréz körúti robbantás gyanúsítottja. Új ügyvédje megbízását sem írta alá, így kirendeltek neki egy védőt. A kriminálpszichológus szerint az egója miatt robbanthatott, mint ahogy azóta is ez mozgatja a tetteit – írta a Magyar Idők.

Ügyvédet rendelt ki a Teréz körúti robbantás gyanúsítottja, P. László védelmére a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) aktagazda nyomozó ügyésze – tudta meg a Magyar Idők a főügyészség szóvivőjétől, Nagy Andrea ügyésztől.

A KNYF nem kommentálta a lap azon értesülését, hogy minderre azért volt szükség, mert

P. László már nemcsak a nyomozó hatósággal, hanem senkivel sem működik együtt.

Néhány napja megszűnt a régi védője megbízása, ám a Magyar Idők értesülései szerint P. László nem volt hajlandó aláírni az új ügyvéd megbízását. Közölte: senkire sincs szüksége, és azt sem bánja, ha életfogytiglanra ítélik.

A büntetőeljárásról szóló törvény értelmében amennyiben a gyanúsítottnak nincs pénze ügyvédre, vagy nem kíván megbízni senkit a védelmével, akkor a nyomozó hatóságnak kötelező kirendelni védőt számára. Ezúttal is ez történt.

Az életfogytiglant sem bánná már a Teréz körúti merénylő

A Magyar Idők által megkérdezett kriminálpszichológus szerint P. László viselkedése egy folyamat része, és bár a cselekménysora jellemhibára utal, semmiképpen nem olyan betegségre, ami kizárná a büntethetőségét. Az elmeszakértői vizsgálat büntethetőnek találta.

Bilkei Pál úgy látja, jelenleg abban a fázisban van, amikor azt mondja,

nincs szüksége senkire, önmaga mutatta meg a világnak, hogy ő valaki.

„Szerepet játszik, és ebben csak az egója a fokmérő a maga számára; mindent alárendel felfokozott éntudatának. A túlzott egó jellemhiba, de nem betegség, ami kizárná a büntethetőséget” – szögezte le Bilkei Pál kriminálpszichológus.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×