eur:
395.74
usd:
372.43
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Matolcsy újra beszélt a kormánybuktatásról

A jegybankelnök még februárban, az Országgyűlés előtt említett egy 2015-ös kormánybuktatási kísérletet - erről volt szó hétfőn a parlamentben az azonnali kérdések között.

Bárándy Gergely (MSZP) Matolcsy György jegybankelnök közelmúltbeli parlamenti felszólalását idézte, amelyben arról beszélt, hogy egy nagy NATO-szövetséges ország budapesti nagykövetségéről kormánybuktató és jegybankbuktató tevékenységet folytattak, amely 2014 őszén indult el. Bárándy Gergely azt kérdezte a nemzeti bank elnökétől, van-e alapja a kijelentésének "vagy csak hülyeségeket beszélt". Ha van alapja, mi az?

Matolcsy György visszakérdezett: feltűntek-e Bárándy Gergelynek a 2014 őszén, telén és 2015 elején Magyarországon történtek. Ezzel kapcsolatban idézte Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert, aki szerint 2014 őszén az akkori amerikai ügyvivő, André Goodfriend közvetlenül és direkt beavatkozott a magyar belpolitikai folyamatokba. "Egyetértek" - mondta Matolcsy György.

A jegybankelnök idézett a DK-s Ara-Kovács Attilától is, aki a Magyar Narancsban azt mondta: az amerikai profi diplomáciai beavatkozás már most oly mértékben billentette ki az orbáni világrendet a sarkaiból, ahogyan azt semmilyen magyar politikai erő nem lett volna képes, és folytatás várható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 05:00
×
×
×
×