eur:
387.93
usd:
361.54
bux:
68928.37
2024. május 9. csütörtök Gergely

Bevált az adóhatósági szemléletváltás

Több mint 260 milliárd forint köztartozást hajtott be tavaly a Nemzeti Adó- és Vámhivatal - mondta Tállai András, a szervezet vezetője a Magyar Időknek. A NAV vezetője az interjúban elmondta, ez annak is köszönhető, hogy a hatóság változtatott a módszerein.

A Magyar Időknek adott interjújában Tállai András kiemelte, kényszerítő lépések helyett többször küldtek felszólítást az adósoknak, de sokszor "fel is kellett lépniük" az adóellenőröknek. 11 millió alkalommal keresték meg a bankokat és több ezer esetben a cégek telephelyére is kimentek az adóvégrehajtók, szükség esetén az egyen-ruhás pénzügyőrök is részt vettek a végrehajtásokban.

Majdnem félmillió fizetési felszólítást postázott az elmaradással küzdő cégeknek és magánszemélyeknek, ez kétszer annyi, mint amennyit tavaly küldtek - mondta a NAV vezetője a Magyar Időknek. Tállai András hozzátette, a hivatal megváltozott: együttműködő, segítő hozzáállása komoly eredményeket hozott, ugyanakkor hangsúlyozta, a nem fizetők esetében a törvény engedte szigorral lépett fel az adóhatóság.

Több százezer inkasszót rendelt el a hatóság és tízezrével rendelte el az adósok munkabérének részbeni elvonását, valamint ingóságok és ingatlanok lefoglalását. Tállai András elmondta, néha szokatlan dolgokat is lefoglaltak, volt, hogy a köztartozás fedezetét madáretető, kutyaruha-szállítmány, masszőrszék vagy felfújható ugrálóvár adta olvasható a Magyar Időkben megjelent interjúban.

Címlapról ajánljuk
Kormányinfó: nagy megállapodások Kínával, a bejelentés fél hatkor jön

Kormányinfó: nagy megállapodások Kínával, a bejelentés fél hatkor jön

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a hétközi kormányülés döntéseiről számolt be. A fő téma Hszi Csin-ping budapesti látogatása volt, de a miniszter beszélt arról, hogy a NATO ukrajnai missziójában Magyarország nem akar részt venni. Szó esett a csok plusz program állásáról, Magyar Péter politikai szerepéről és a kórházi várólistákról is.

A kínai elnök már az Oroszlános udvarban

Katonai ceremóniával fogadták Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát csütörtökön a budai Vár Oroszlános udvarában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×