eur:
393.24
usd:
368.01
bux:
66117.73
2024. április 24. szerda György

Kiírták a pályázatot a 3-as metró felújítására

Április 24-ig a 3-as metró északi, azaz a Dózsa György út és Újpest-Központ közötti, míg április 27-ig a déli, vagyis a Kőbánya-Kispesttől a Népligetig tartó szakaszán lévő állomások felújítására várja az ajánlatokat a BKV – derült ki az európai közbeszerzések hivatalos honlapján megjelent tenderekből - írta a Magyar Nemzet.

Ezzel megkezdődött a BKV és a leendő kivitelezők versenyfutása az idővel, ugyanis néhány napja

Tarlós István főpolgármester a teljes infrastruktúra rekonstrukciójának júniusi kezdését feltételezte.

A beruházás legkevesebb 137,5 milliárd forintba kerül; annak uniós támogatására a kormány, pontosabban a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium már tavaly szerződést kötött a fővárosi önkormányzattal. Tarlós István szerint a metrófelújítás brüsszeli támogatását immár az Európai Unió regionális fejlesztéseket segítő szervezete, a Jaspers is javasolja.

Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója a Magyar Nemzetnek elmondta: a

napokban kiírják a másik két pályázatot a metró középső szakaszára, illetve a vágány- és alagútépítési munkálatokra is.

"Az április végi ajánlatbontási határidőket figyelembe véve két hónapot számíthatunk a szerződések aláírásáig, ha valamelyik fél jogi úton nem támadja meg a tendert elbíráló döntést" – tette hozzá a vezérigazgató.

A lap kérdésére, hogy mi az eltérés a most kiírt, illetve a nemrég jogszabály-változásra hivatkozva visszavont pályázat között, néhány kapcsolódó, de igen jelentős műszaki változást említett.

Kiderült: immár

minden állomáson lesz lift, tehát megvalósul a teljes akadálymentesítés.

Lesz olyan állomás, ahol 2-2 úgynevezett duplex, közös vezérlésű felvonó működik majd, van, ahol viszont a lehetőségek korlátozottak, s csak egy-egy ilyen berendezést alakítanak majd ki.

Néhány mozgólépcső felújítását, telepítését a BKV saját beruházásban is vállalja, így több pénz jut a liftekre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Kitart a kedvező hangulat, folytatódik a rali a tőzsdéken

Kitart a kedvező hangulat, folytatódik a rali a tőzsdéken

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában is jó hangulatban telik a nap a piacokon. Ami a gazdasági eseményeket illeti a német IFO üzleti hangulatindexre, illetve az Amerikából érkező tartós cikkek megrendelésállományának közlésére lesz érdemes figyelni.  Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 14:11
×
×
×
×