eur:
394.62
usd:
371.74
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
A BKV is büntet a csúszós megállók miatt

A BKV is büntet a csúszós megállók miatt

A BKV Zrt. majdnem 5 millió forintot követel egyik alvállalkozójától, mert nem látták el rendesen feladataikat miután nagy mennyiségű ónos eső esett Budapesten - írja a Magyar Idők.

A megállók takarítatlansága miatt a szerződésben foglalt szankciókat érvényesíti a BKV Zrt. a B+N Zrt.-vel szemben, közel 4,6 millió forint összegben – tájékoztatta a lapot a BKV Zrt. A január 31-én kezdődő, és csaknem két napon át megszakítás nélkül hulló csapadék nehezen kezelhető helyzetet eredményezett, de mindezek figyelembevétele mellett is számos kifogás merült fel a megállók takarítására szerződött vállalkozás munkavégzésével kapcsolatban.

A BKV-nak több mint ötezer megállóhelye és csomópontja van a fővárosban. A három héttel ezelőtti ónos eső, hó és havas eső komoly kihívást jelentettek. A megállók jegesedésével, azok takarításával kapcsolatban január-február fordulójának a hetében a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. ügyfélszolgálatára mintegy hatvan bejelentés érkezett, ennél azonban jóval többen adtak hangot más fórumokon felháborodásuknak. 

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×