eur:
394.05
usd:
364.76
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Gyorsabban célba érhetnek az életmentő gyógyszerek

Több betegségtípus kezelésében az év elején történt változás eredményeként a gyógyszerre szorulók gyorsabban juthatnak hozzá az életmentő terápiákhoz - mondta a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő főigazgatója a Népszavának.

A lap hétfői számában Kiss Zsolt közölte, az Emberi Erőforrások Minisztériumának tavaly október végén megjelent rendelete tizenöt új, innovatív gyógyszer befogadását eredményezte a támogatott hatóanyagok közé, így négy onkológiai terápiás területen vált kiszámíthatóbbá a daganatos betegek kezelése.

A forgalmazásukhoz szükséges közbeszerzéseket kiírták, és van olyan terület, ahol a folyamat már le is zárult, így jelentősen csökkenhet ezeknek a gyógyszereknek az ára. Az eddig csak méltányossági alapon igényelhető készítmények a tételes elszámolású gyógyszerek közé kerülhetnek, ami sokkal gyorsabb hozzáférést biztosít a pácienseknek - mondta el.

A lap szerint sok rákbeteg és Hepatitis C fertőzött juthat korszerű kezelésekhez.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×