eur:
391.22
usd:
367.35
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Ennyien adták aláírásukat az olimpiai népszavazáshoz

Összesen 266.151 aláírást adott le a 2024-es budapesti olimpia megrendezése ellen és a helyi népszavazás kiírásáért küzdő Momentum Mozgalom, valamint a szervezetet támogató több ellenzéki párt kora délután a Fővárosi Választási Bizottságnak.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az elmúlt harminc nap a budapesti demokrácia kiemelkedő időszaka volt.

A mozgalom 266 151 aláírást adott le. Most az Fővárosi Választási Irodának 45 napja van arra, hogy megszámolja az aláírásokat és megmondja, hány darab érvényes aláírást talált, 138 ezer kell ahhoz, hogy kiírják a népszavazást.

A Momentum december végén nyújtotta be a kérdést, és január közepén kezdte el gyűjteni az aláírásokat. Ebben a baloldali pártok is segítették őket. Az LMP 33 746 aláírást adott le, az Együtt 10 487, a Párbeszéd 10 ezer aláírást adott át. Az MSZP és a DK nyilvános átadást nem tartott.

Címlapról ajánljuk

Súlyos gond merült fel az elektromos autózással kapcsolatban

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez - olvasható Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) hétfőn közzétett jelentésében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jó a gazdaságnak, jó a cégeknek, mégis lassan halad a digitalizáció

Jó a gazdaságnak, jó a cégeknek, mégis lassan halad a digitalizáció

A magyar GDP mintegy egyötödét adja az ipar, azonban a versenyképességét garantáló ipari digitalizáció gyerekcipőben jár itthon. Az NTPSz (Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform Szövetség) célja, hogy networking és tudásátadás koordinálásával segítse a folyamatot. A nemrég lezajlott Smart Manufacturing Fesztivál sarokpont volt a szervezet életében: láthatóvá tette az ipari digitalizációt és számtalan vállalat között indult meg a párbeszéd a fesztiválnak köszönhetően, amely több mint 2000 fő számára tette lehetővé a részvételt. Az NTPSz április 29-én tartotta a fesztivál záróeseményét, ennek keretében a szervezet távlati céljait is kijelölték.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×