eur:
390.97
usd:
366.91
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Olimpia: azonnali népszavazást követel az ellenzék

Összesen 266.151 aláírást adott le pénteken a Momentum Mozgalom az olimpiával kapcsolatos népszavazás érdekében. Az ellenzéki pártok reakciója egybevágó.

MSZP: azonnal írják ki a népszavazást

A párt üdvözli az eredményt, és a Facebook-oldalán közölte, hogy felszólítja a Fővárosi Választási Bizottságot, hogy ne merjen trükközni, és azonnal írja ki a népszavazást.

Együtt: állítsanak le minden kiadást a szavazásig!

Az Együtt biztos abban, hogy meglesz a megfelelő számú érvényes aláírás, és az emberek dönthetnek majd arról, hogy Budapest folytassa-e a pályázatot a 2024-es olimpia rendezéséért.

Felszólítják a Fidesz-kormányt és a fővárost, hogy azonnal függessze fel a pályázatot, valamint rendeljen el stoppot minden kiadással kapcsolatban, amíg a budapesti választók nem dönthetnek a kérdésben, azt követően pedig a szavazók döntésének megfelelően járjon majd el.

Párbeszéd: kezdeményezzük a népszavazás kiírását

A Párbeszéd felszólítja a kormánypártokat, hogy egymásra mutogatás és a trükközés helyett vegyék komolyan a budapestiek akaratát és írjanak ki népszavazást az olimpiáról. Ne várják meg az aláírások hitelességének ellenőrzését, hanem már a jövő heti fővárosi közgyűlésen támogassák a Párbeszéd javaslatát a népszavazás kiírásáról, amelyet a párt a többi, aláírást gyűjtő párt képviselőjével terjesztene a közgyűlés elé - közölték.

Álláspontjuk szerint az olimpiai pályázattal kapcsolatban mindent fel kell függesztenie a fővárosnak, és meg kell várnia a népszavazás eredményét, mert, bár az aláírók többsége olimpiaellenes volt, voltak köztük olyanok is, akik a népszavazás kiírását szerették volna elérni.

DK: Elbuktak Orbán olimpiai tervei

Toronymagasan összejött a szükséges aláírás ahhoz, hogy népszavazás döntsön a budapesti olimpia rendezésről. A Momentum Mozgalom szervezésében a fővárosiak bebizonyították, hogy mást gondolnak a budapesti olimpiáról, mint a fideszes városvezetés. Orbán olimpiai tervei ezzel elbuktak - közölte a Demokratikus Koalíció.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kínai autógyártó érkezéséről suttognak,  újabb gyár épülhet Magyarországon

Kínai autógyártó érkezéséről suttognak, újabb gyár épülhet Magyarországon

Egyre több arra utaló jel mutatkozik, hogy egy újabb autógyártó vállalat érkezhet Magyarországra, egészen pontosan a kínai Great Wall Motorl, vagy GWM. Már egy évvel ezelőtt is arról jelentek meg értesülések, hogy a vállalat az európai terjeszkedéshez gyártóközpontot hozna létre, és a hetekben Szijjártó Péter kínai látogatása és a kínai elnök Magyarországra érkezése kapcsán is felerősödtek a találgatások. Bár a hivatalos kommunikációban semmi konkrétum nem jelent meg eddig a GWM magyarországi terjeszkedéséről, az egyre hangosabb pletykák miatt megnéztük, mégis milyen cégről van szó.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×