INFORÁDIÓ 
2018. november 14. szerda
Aliz

mobidik program

mobil digitális iskola

interaktív konténer

digitális konténer

Kütyükkel teli konténer járja az iskolákat

Kütyükkel teli konténer járja az iskolákat

Infostart / InfoRádió

A tanév végéig 15 iskola több mint 5000 diákjához jut el Mobidik, vagyis a Mobil Digitális Iskola interaktív oktató konténere. A gyerekek először Komáromban próbálhatták ki a kütyükkel teli oktatótermet.

A Feszty Árpád Általános Iskola diákjai próbálhatták ki elsőként a jövő digitális oktatási környezetét bemutató oktatótermet. A kütyükkel teli konténerben négy terület, a fenntarthatóság kérdésével foglalkozó, illetve programozás és pénzügyi ismeretek órákat tartanak, ezen túl pedig a hagyományos tanórákat, mint például a matematika vagy a biológia foglalkozásokat egészítik ki különleges tartalmakkal – mondta el Matolcsy Miklós, a Mobidik program vezetője, a PontVelem Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

„Ez a mobiliskola minden digitális földi jóval fel van szerelve. A gyerekek imádják a kütyüket, ezért ez nekik nagyon izgalmas terep lehet. A konténerben található legórobotika, programozható legórobotok, 3D nyomtató, notebookok, számítógépek, tabletek, hatalmas érintőképernyős tévék, amelyek össze vannak egy rendszerbe fűzve. Rengeteg izgalmas tanóra fut ezeken az eszközökön.”

Kütyükkel teli konténer járja az iskolákat

A különlegesen felszerelt terem a tanév utolsó hetéig végigjárja az országot, mintegy 5-6000 diák próbálhatja majd ki az utazó tanteremben lévő eszközöket.

„Ebben a félévben 15 iskolába szeretnénk eljutni a Mobidikkel,

az ország mind a 15 pedagógiai körzetében szeretnénk egy hetet eltölteni. Egy iskolában 400-450 diák juthat be a tanórákra, akiknek nem sikerül, a szabadon hagyott tematikus blokkokban várjuk.”

2016 októberében fogadták el Magyarország Digitális Oktatási Stratégiáját. A stratégiában foglalt digitális fejlesztéseket megelőzően elindult a Digitális Mintaiskola projekt, amelynek keretében - 10-12 köznevelési intézmény bevonásával - történik a későbbi digitális fejlesztések technológiai, személyi és pedagógiai feltételeinek előzetes tervezése, kialakítása, finomhangolása és beválás-vizsgálata - közölte az oktatási államtitkárság.

Kapcsolódó hang

Kütyükkel teli konténer járja az iskolákat
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
 
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH