eur:
389.81
usd:
361.99
bux:
68449.69
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Elbocsátották a magyar tanárokat a CEU-n - lapszemle

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a börtönök faliújságon és fórumokon hirdetik a lakóiknak, hogy kártalanítást követelhetnek a túlzsúfoltság miatt. A Világgazdaság azt írja, hogy a következő hat-hét évben 20-25 hotellel és 2500-2700 szobával bővülhet a szállodai kínálat Budapesten.

A Magyar Idők úgy értesült, hogy szinte az összes főállású magyar tanárt elbocsátották a Soros György által alapított Central European University Business Schooltól. A lap információja szerint eddig 17 embert küldtek el, de várhatóan továbbiaknak is felmondanak. Érdekesség, hogy bár a döntést a költséghatékonysággal indokolták, egyetlen külföldi tanárt sem bocsátottak el, pedig ők a magyar oktatóknál jóval többet, csaknem kétszer annyit keresnek - olvasható a lapban.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a börtönök faliújságon és fórumokon hirdetik a lakóiknak, hogy kártalanítást követelhetnek a túlzsúfoltság miatt. A kormány hirdetményben ismerteti a részleteket, és űrlapot is mellékel hozzá, amit kitöltve az egykori és jelenlegi rabok egyszerűen folyamodhatnak pénzért. A kártalanítási kampány hátterében az áll, hogy a magyar büntetés-végrehajtási rendszer az utóbbi években többször elvérzett Strasbourgban a rabok által indított eljárásokban.

A Világgazdaság azt írja, hogy a következő hat-hét évben 20-25 hotellel és 2500-2700 szobával bővülhet a szállodai kínálat Budapesten. 2014 és 2016 között 15 szálloda és 1100 szoba nyílt meg, így a fővárosban jelenleg 19 ezer szállodai szoba áll rendelkezésre.

A Portfolio azt írja, hogy ha felrúgjuk a régi megtakarítási célú életbiztosításunkat és egy új, „etikus" biztosítást kötünk, nem biztos, hogy annyira jól járunk a váltással, mint azt a jutalék bezsebelésében érdekelt biztosítási ügynök állítja. A portál megnézte, hogy az új termék valóban ki tudja-e termelni a régi visszavásárlásának költségeit és annak is, hogy mennyit kaszál egy ilyen ügyleten az ügynök, a főnöke és a biztosítója.

A napi.hu oldalán az olvasható, hogy több vezető német politikus is ajtót mutatott a görögöknek - nem először a dél-európai ország hat éve húzódó adósságválsága idején. Mondanivalójuk egyszerű: el lehet engedni a görög államadósság egy részét, már amennyiben az ország visszatér a drachmához.

A Magyar Idők azt adja hírül, hogy a Földművelésügyi Minisztérium a hal és a vadhús általános forgalmi adójának 27-ről 5 százalékra csökkentését kezdeményezi. Az elejtett vadak értékesítéséből származó bevétel 2010 óta a duplájára emelkedett, ám a vadhús nyolcvan százalékát ma még a külpiacokon adják el - olvasható a lapban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×