eur:
393.6
usd:
367.88
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Elrendelték a legmagasabb riasztási fokozatot a fővárosra és 8 megyére - a nap hírei

A Terrorelhárítási Központ látja el Budapesten az orosz elnök és az orosz külügyminiszter személyi védelmét. Olasz lapértesülés szerint vádat emelt az ügyészség az olaszországi magyar buszbalesetben érintett sofőr ellen.

Elrendelte a legmagasabb riasztási fokozatot az ónos eső miatt a fővárosra és 8 megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat. A katasztrófavédelem a fővárosban és 5 megyében operatív törzset működtet. Mikesz Csaba, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. üzemeltetési igazgatója úgy fogalmazott: ebben az időben a sózás már nem segít, az ónos eső miatt lefagyott utakra zúzalék kerül, hogy a jégpáncél érdes, így járható legyen.

Több mint ötszázszor kellett segíteniük a mentőknek a fővárosban az ónos eső, illetve a csúszós utak miatt - közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Győrfi Pál elmondta: országosan 15-20 százalékkal több dolguk volt a mentőknek, mint egy átlagos munkanapon. Hozzátette: elsősorban elcsúszásból, elesésből származó sérülésekkel találkoztak, jellemző volt a lábtörés, a fejsérülés és az agyrázkódás. feladat miatt növelni kellett a szolgálatban lévő járművek számát.

A Terrorelhárítási Központ látja el Budapesten az orosz elnök és az orosz külügyminiszter személyi védelmét. Vlagyimir Putyin és Szergej Lavrov szerdán és csütörtökön érkezik majd a fővárosba, a TEK tájékoztatása szerint a kiemelten védett személyekhez kapcsolódó intézkedések nem jelentik egyetlen demonstráció megtiltását sem. A szervezet felhívta a közlekedők figyelmét, hogy az orosz küldöttség mozgásával párhuzamosan több útvonalon időszakos terelésre, forgalomkorlátozásra, illetve lezárásra kell számítani.

Határidőre leadták vagyonnyilatkozatukat az országgyűlési képviselők és a nemzetiségi szószólók - közölte az Országgyűlés mentelmi bizottságának kereszténydemokrata elnöke. Vejkey Imre hozzátette: a bevallások szerdától nyilvánosak.

Három év alatt összesen 30 százalék béremelést kapnak a vasutasok - erről írtak alá szándéknyilatkozatot a szakszervezetek és a MÁV képviselői. A megállapodást még a kormánynak is jóvá kell hagynia. A tervek szerint az idén átlagosan 13, jövőre 12, 2019-ben pedig legalább 5 százalékkal nőnek a bérek. Ez a MÁV-csoport 38 ezer dolgozójára érvényes.

Sikeresen korszerűsítette a paksi atomerőmű ötödik generátorának forgórészét is a GE Power Services. A cég közölte: a projekt egy szolgáltatási megállapodás része, amelynek célja, hogy meghosszabbítsa a MVM Paksi Atomerőmű Zrt. generátorainak élettartamát és javítsa megbízhatóságukat.

Lezárta az OT Industries-csoport 51 százalékos tulajdoni részesedésének megvásárlását a MOL. A csoport átvette a társaság irányítását is. A tájékoztatás szerint a lépés illeszkedik a Mol-csoport ősszel bejelentett új hosszú távú stratégiájába, amelyben jelentős beruházásokat és a fogyasztói és ipari szolgáltatási portfólió bővítését hirdette meg.

Új bírói tanács kijelölése miatt elölről kezdődött a Buda-Cash-ügy büntetőpere a Fővárosi Törvényszéken. Az ügyészség mintegy 120 milliárd forint összeget érintő, bűnszervezetben elkövetett csalással, sikkasztással vádolja a brókercég öt vezetőjét.

Már több mint 70 millió forintnyi felajánlás érkezett a másfél héttel ezelőtti veronai buszbalesetben érintett családoknak, az elhunytak hozzátartozóinak az Ökumenikus Segélyszervezethez. A szervezet elnök-igazgatója az InfoRádióban elmondta: a 16 halálos áldozatot követelő tragédia másnapján indult a gyűjtés, az adományokat várhatóan néhány héten belül átutalják. Ezeknek 98 százaléka magánszemélyektől érkezett. Lehel László hozzátette: a felajánlások között volt milliós nagyságrendű is.

Olasz lapértesülés szerint vádat emelt az ügyészség az olaszországi magyar buszbalesetben érintett sofőr ellen. A veronai kórházban életveszélyes sérülésekkel kezelt férfit azzal gyanúsítják, hogy figyelmetlensége okozta a 16 halálos áldozatot és 23 sérültet követelő szerencsétlenséget. Az olasz hatóságok tegnap fejezték be az áldozatok és a két válságos állapotban lévő sérült azonosítását.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×