INFORÁDIÓ
2021. július 29. csütörtök
Flóra, Márta

jótékonyság

taxi

beteg gyerek

kórház

Ingyentaxi megy a beteg gyerekek szüleiért

Infostart

Néhány nap alatt országos mozgalommá nőtte ki magát egy szegedi taxis jótékonysági akciója. Berinszki Zoltán ingyen szállítja be a kórházba a beteg gyereküket látogató szegény szülőket. A példáját már hétszázan követték. A volt mentős az InfoRádióban elmondta, azt tervezi, hogy karácsony után is folytatja a misszióját, sőt indít egy úgynevezett bakancslista akciót: rákbeteg gyerekek utolsó kívánságait szeretné teljesíteni.

A sokáig mentősként dolgozó taxisofőr rengeteg gyereket vitt kórházba betegség, sérülés miatt. Berinszki Zoltán elmondta, látta, hogy családok tudnak tönkremenni abban, ha hosszasabb betegség miatt szorul gyógykezelésre egy gyerek.

„Anyagilag, fizikailag és lelkileg is megterhel mindenkit egy ilyen élethelyzet.”

Úgy véli: „karácsonykor úgy lehet boldog mindenki, ha együtt van a család apraja-nagyja.” Ezért kiírta a Facebook-oldalára, szívesen segítene szerény körülmények között élő családoknak, hogy rohanás nélkül együtt lehessenek.

„Az alapkoncepció az volt, gyereket vinnék haza, de rengetegen nem hagyhatják el a kórházat, ezért kiterjesztettem arra, hogy a szülőket vinném be

egy ölelésre

az egészségügyi intézménybe. Egy taxis kollégám csatlakozott hozzám. Első nap még csak háromszáz megosztást kaptunk, de pár nap múlva már négyezernél tartott a kezdeményezés. Üzeneteket kaptam magánemberektől, akik szintén szerettek volna csatlakozni és segíteni” - idézi fel Berinszki Zoltán.

A taxisofőr elmondta, az akció országossá nőtte ki magát, már közel hétszáz segítő jelentkezett az ország minden részéről.

Ingyentaxi megy a beteg gyerekek szüleiért

„Arra is gondolni kell, hogy van olyan gyermek, akinek ez az utolsó karácsonya.”

A Taxisok a gyermekekért mozgalom elindítója hangsúlyozta, az akció nem ér véget, mint mondta, bakancslistában gondolkozik: onkoterápiás gyerekek vágyait teljesítené.

„Játszótérre, vadasparkba vinném őket, ami egy kicsit elfeledteti a sok szenvedést, fájdalmat, ami a kórházban éri őket és erősíti a lelküket, a gyógyulásba és az életbe vetett hitüket” - fogalmazott Berinszki Zoltán.

Ha csatlakozna, a Facebook-csoportot itt találja: Taxisok a gyerekekért

Kapcsolódó hang

Országos akció lett egy szegedi taxis felajánlásából
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018