eur:
395.2
usd:
371.08
bux:
65093.5
2024. április 19. péntek Emma

Erre a legbüszkébb a kormány

Az otthonteremtés és az adócsökkentés éve volt 2016, amelyet beárnyékolt a migráció és az Európában történt merényletek – így értékelte az idei évet a kormányzati kommunikációért felelő államtitkár, Tuzson Bence.

2016-ban lépett életbe a 15 százalékos szja-klucs, csökkent új lakások áfája, és több más áfakulcs, köztük a sertéshús áfája – összegezte az évet Tuzson Bence, aki hozzátette, ezt az irányt szeretnék folytatni jövőre.

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár hozzátette: a 2016-os évet a magyar gazdasági sikerek mellett beárnyékolta a migráció és a terrorveszély, és az, hogy idén 300-an vesztették életüket Európában merényletekben.

Európa tehetetlenségét jól mutatja, hogy ez az ember évekkel ezelőtt érkezett Európába, börtönbe került, majd bár terroristagyanús személyként tartották nyilván, mégis szabadon mozgathatott az EU területén. Ez megengedhetetlen és rávilágít arra, hogy az európai szabályozásban és Brüsszel bevándorlás-politikájában hiba van - Tuzson Bence így reagált arra a hírre, hogy Milánóban péntek hajnalban rendőrök lelőtték a berlini merénylet feltételezett elkövetőjét.

Tuzson Bence az idei év fontos eseményeként értékelte a kvótanépszavazást. Úgy fogalmazott, hogy Európában egyedülálló módon mondhattak véleményt a magyarok arról, hogy kikkel akarnak együtt élni.

Sosem volt még ilyen mértékű kiállás egy ügy mellett a rendszerváltozás óta Magyarországon – hangsúlyozta.

Az államtitkár szerint az alaptörvény módosításakor az is kiderült, hogy csak a kormánypártokra számíthatnak az emberek.

Tuzson Bence szerint 2016-ban világossá vált, hogy erősödik Magyarország, mert egyre többen élnek munkából. Emlékeztetett arra, hogy 2010-ben az volt az elhat, hogy 10 év alatt 1 millió munkahelyet hozzanak létre, Közölte, most 6 év után 680 ezer munkahelynél tartanak, miközben egyre inkább megéri dolgozni, mert csökkenek az adók és nőnek a bérek.

A politikus kitért arra is, hogy a kormány támogatja a gyermekeket is: közülük 318 ezren ingyen étkeznek, és egyre többen részesülnek ingyen tankönyvben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
Maga alá gyűri az EU-t a húsz éve lappangó válsága, alapvető reformok váltak égetővé

Maga alá gyűri az EU-t a húsz éve lappangó válsága, alapvető reformok váltak égetővé

Az utolsó előtti, vagy talán a legutolsó pillanatban mutatták be az Európai Bizottság kérésére megszületett belsőpiaci reformtervezetet. A 2004-es nagybővítés után két évtizeddel világosan látszik, hogy az Európai Unió versenyképességi hátrányban van Kínához, az Egyesült Államokhoz és a feltörekvő új gazdasági hatalmakhoz képest az egységes piac diszfunkcionálása miatt. A túlszabályozás, az innováció háttérbe szorulása, a rossz állami és EU-s támogatási rendszerek, valamint a versenyjog bonyolultsága miatt azonnali átalakítást sürget a Jacques Delors Intézet friss előterjesztése, hogy Európa továbbra is geopolitikai tényező maradhasson.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×