eur:
395.77
usd:
372.85
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Két 81 éves önkéntes is segít a Semmelweis Egyetemen

Sikeres volt a Semmelweis Egyetem kórházi önkénteseket toborzó kampánya, de további jelentkezőket is várnak a betegágy melletti segítő munkára vagy adminisztrációs feladatokra - mondta el az InfoRádióban az egyetem Ápolásvezetési és Szakdolgozói Oktatási Igazgatóságának munkatársa.

Az egyetemi klinikákra járó önkéntesek létszáma a múlt évhez képest jelentősen, 70-ről 111-re nőtt – mondta el a Semmelweis Egyetem Ápolásvezetési és Szakdolgozói Oktatási Igazgatóságának munkatársa.

Kissné Negyedi Marianna hozzátette: „az önkénteseket természetesen felkészítettük a feladatra. Betekinthettek a klinikák életébe, még az utolsó pillanatban is dönthettek arról, hogy valóban szeretnének-e dolgozni, valóban erre gondoltak-e. A klinikákon önkéntes koordinátorok foglalkoznak az önkéntesekkel, egyébként pedig a Magyar Önkéntes Kórházi Alapítvány vezetője tartja kézben a képzésüket.”

Beindult a betegágyon túli segítő program is, ami az adminisztrációs feladatok ellátását segíti. Az önkéntesek által végzett feladatok közül az ápolásfejlesztő a beteggel való beszélgetést, a vásárlást, a szellőztetést, ételosztást és a vérvételi anyagok laborba szállítását említette.

„Az onkológiai központban és a bőrgyógyászati klinikán nagy sikere van a fénymásolásban, a levelek feladásában, a kartonok rendezésében és az aláírások intézésében nyújtott segítségüknek.”

Kissné Negyedi Marianna kiemelte, a kórházi önkéntesek életkora 18-80 éves kor.

„A két legidősebb önkéntesünk 81 éves, akik ambiciózusan látják a feladatukat.”

A Semmelweis Egyetem ápolásfejlesztője hangsúlyozta, önkéntesekre továbbra is szükség van, mint fogalmazott, hatalmas előrelépés lenne, ha évente 30-40 fővel tudnák növelni a létszámukat.

„Talán példát is mutat a többi egészségügyi intézménynek, hogy merjenek belevágni. A jelentkezőket a semmelweis.onkentes@gmail.com email-címen várjuk” - mondta el Kissné Negyedi Marianna.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 05:00
×
×
×
×