eur:
393.92
usd:
368.12
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Két vizsgálat is folyiik a tűzszerész-tragédia tárgyában

Közigazgatási és belső honvédségi vizsgálat is folyik a tegnapi tűzszerész-tragédia okainak tisztázására. Az uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár szerint a Brexit miatt gyorsítani kell a pályázati pénzek magyarországi lehívását. Bangladesben összesen 23 tússzal végzetek a dakkai terrortámadás elkövetői.

Közigazgatási és belső honvédségi vizsgálat is folyik a pénteki tűzszerésztragédia okainak tisztázására - közölte a Magyar Honvédség összhaderőnemi parancsnoka. Huszár János elmondta: a négy katona egy szovjet bomba megsemmisítésekor vesztette életét. Hozzátette: a balesetben megsérült ötödik tűzszerészt a Honvéd Kórház intenzív osztályán ápolják, állapota stabil. Simicskó István honvédelmi miniszter hősi halottá nyilvánította az elhunyt négy tűzszerészt, és bejelentette: a tárca minden lehetséges módon segíti a hozzátartozókat.

A Brexit miatt gyorsítani kell a pályázati pénzek magyarországi lehívását – jelentette ki az uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár. Köpeczi-Bócz Tamás a Magyar Időknek azt mondta: Brüsszelnek nem lesz módja arra, hogy a korábban megkötött szerződéseket felbontsa. A tárca év végéig 219 milliárd forint kifizetését tervezi. Az államtitkár kitért arra is, hogy ha a britek jogilag kilépnek a közösségből, az a teljes Európai Bizottság struktúrájának átalakítását vonja maga után, ami jelentős költséggel és idővel jár.

A duális képzésben gyakorlati tudást is megszerző munkavállalók eredményesebben és gyorsabban tudnak belépni a munkaerőpiacra - jelentette ki a munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár. Cseresnyés Péter az M1-en ezt azzal magyarázta, hogy az érintettek már rendelkeznek a szükséges készségekkel, és a munkaadó is már kész munkaerőt kap. Hozzátette: aki gyakorlati képzést biztosít, a tudáson túl munkakultúrát is átad a fiataloknak.

Jövőre az adócsökkentés és az otthonteremtési program is segíti a családokat - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Rétvári Bence azt mondta: jövőre 30 ezer forintra nő a kétgyermekesek adókedvezménye, ami 390 ezer családot érint, és öt százalékra csökken 2017-ben a legfontosabb élelmiszerek áfája, ami 35-40 ezer forintos megtakarítást jelenthet.

Az elmúlt hat évben 1018 templom újult meg a Kárpát-medencében - közölte az emberi erőforrások minisztere. Balog Zoltán a dunakeszi Szent Péter és Pál görögkatolikus templom felszentelésén elmondta: 60 új templom is épült ebben az időszakban. A tárcavezető arra is emlékeztetett, hogy Magyarországon ma a görögkatolikus egyház tesz a legtöbbet a cigányságért.

A parlament előtti Kossuth Lajos téren ért véget a Budapest Pride felvonulása. A menettel a szervezők becslése szerint 20 ezren vonultak a Hősök teréről. A Szivárvány Misszió Alapítvány rendezvényének résztvevői egyebek mellett azt szerették volna elérni, hogy ne legyen sértő, megalázó vagy kirekesztő a melegekkel kapcsolatos társadalmi és politikai közbeszéd.

Feljelentést tesz egy tiltakozó bántalmazása miatt a Közlekedési Múzeum épületének felújítását végző Városliget Zrt. Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa elmondta: egy videófelvételen látható, hogy a múzeum tetejére felmászó tiltakozót az ott dolgozó férfi bántalmazta.

Lengyelországban újraválasztotta Jaroslaw Kaczynskit a kormányzó Jog és Igazságosság párt elnökének a tömörülés kongresszusa. A politikus aggasztónak nevezte az uniós kilépésről döntő brit népszavazás eredményét, amely szerinte az európai integráció széteséséhez vezethet. Hozzátette: Varsónak a közösség reintegrációt kell szorgalmaznia, ami a nemzetek unióját jelenti, amelyben érvényesülnek a nemzeti érdekek.

Az Európát megosztó láthatatlan falakra hívta fel a figyelmet Ferenc pápa. A katolikus egyházfő a müncheni ökumenikus találkozóhoz intézett üzenetében úgy fogalmazott: az embereket és társadalmakat elválasztó látható falakon kívül az emberi szívekben emelkedő falak a félelemből, agresszivitásból, egymás meg nem értéséből épülnek fel. A pápa szerint az egyre globalizáltabb világban Európák újból fel kell fedeznie önmagában az egység iránti elhivatottságát.

Bangladesben összesen 23 tússzal végzetek a pénteki dakkai terrortámadás elkövetői. Az áldozatok többsége olasz és japán állampolgár. A kommandósoknak 13 túszt sikerült kiszabadítaniuk, miután megrohamozták a helyszínt. A nyolc fegyveres a biztonsági erőkkel vívott tűzpárbaj után behatolt két étterembe. A terrortámadásért az Iszlám Állam dzsihadista szervezet vállalta a felelősséget.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×