eur:
393.77
usd:
365.03
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Jön az ifjúsági szálláshelyeket minősítő védjegy

Az ifjúsági szállásokat minősítő védjegyet vezet be a turizmusért felelős Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), a hátizsákokkal jelölt védjegyrendszert a Magyarországi Ifjúsági Szállások Szövetsége (MISZSZ) működteti - közölte a szövetség az MTI-vel pénteken.

Február és április között országszerte tájékoztató előadásokat szerveznek a védjegy bevezetéséről, ahol a MISZSZ, az NGM és a Magyar Turizmus Zrt. képviselői ismertetik a védjegy előnyeit.
A minősítés folyamatos, várják a szálláshelyek jelentkezését - írták.

A tájékoztatás szerint a védjegyet a turizmusért felelős minisztérium hozta létre azért, hogy a megfelelő szakmai színvonalú ifjúsági szálláshelyeket kiemelje a többi közül. A minősítés a szövetség által kidolgozott és az NGM által jóváhagyott szakmai szempontrendszer alapján történik.

A szálláshelyek minősítésénél három területet vizsgálnak, az alapkövetelmények mellett a kényelmi szempontokat, illetve a plusz felszereltséget és szolgáltatásokat. A szálláshely a védjegyhasználati jogosultságot 5 évre szerzi meg, amelyet el is veszíthet.

A részletes minősítési szempontrendszer és a minősítés menete a szövetség honlapján, a www.miszsz.hu oldalon található.
Korábban a szállodák, a kempingek, az üdülőház telepek, a magán- és a falusi szálláshelyek kaptak hasonló minősítést.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×