eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Több lesz az autóvezetési vizsgabiztos a fővárosban

A korábbinál csaknem kétszer több vizsgabiztost alkalmaznak, így csökken az autóvezetési vizsgára jelentkezők várakozási ideje Budapesten - közölte a fővárosi kormányhivatal.

A Magyar Nemzet hétfői számában írt arról, hogy az autósiskolák képviselői demonstrációt terveznek a hétvégére a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium épülete elé. Mint írták, Pető Attila, az Iskolák a Biztonságos Közlekedésért Egyesület elnöke szerint az iskolák és a tanulók érdekeit is sérti, hogy a fővárosban a vizsgáztatók száma a közelmúltban kevesebb mint a felére csökkent, a tanulóvezetők pedig csak több hónapos várakozási idő után kaphatnak időpontot.

Pesti Imre kormánymegbízott ezzel kapcsolatban közleményben azt közölte: a kevés vizsgabiztos miatt kialakult helyzet megoldásáért Budapest Főváros Kormányhivatala egyeztetést kezdeményezett, a tárgyalások eredményeképpen a kormányhivatal költségvetése már márciustól "megengedi", hogy a vizsgabiztosok számát csaknem megduplázzák.

Ugyanakkor kiemelte, hogy a kormányhivatal eddig sem bocsátott el vizsgabiztos alkalmazottat, de a szerződéses vizsgabiztosok foglalkoztatására már nem volt lehetősége.

A kormánymegbízott közleménye szerint a több vizsgabiztosnak köszönhetően csökken a várakozási idő, és az új vizsgabizottságok munkába állításánál figyelembe veszik, hogy mely tanulóvezetők kényszerültek arra, hogy sokat várjanak a vizsgaidőpontra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×