eur:
404.53
usd:
373.77
bux:
74507.52
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

Délutántól már vizet osztanak a főváros forgalmas csomópontjain

A hőségriadó miatt ma délutántól vizet osztanak a főváros több pontján, megnyitják a parkok kútjait és locsolják az utakat - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

A hőségriadó miatt a Fővárosi Vízművek Zrt. munkatársai megkezdték a Deák térre szervezett vízosztás előkészületeit - tájékoztatott Szűcs Somlyó Mária a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója. A vízosztás várhatóan délután háromkor kezdik, és a hőségriadó alatt minden nap reggel nyolc és este hat között végzik.

Emellett a főváros több forgalmas csomópontján - a Széll Kálmán téren, az Örs vezér téren, a Blaha Lujza téren és a Nyugati téren - mozgó egységek, hűtőkocsik segítségével osztanak zacskós vizet. Amennyiben a hét végén is kitart a hőség, vizet osztanak majd az Állatkert bejáratánál is.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. kedd reggel hattól, kétszer nyolc órában, éjjel-nappal mossa és hűti Budapest utcáit. A nappali órákban a lakótelepek, illetve a sűrűn lakott városrészek mellékutcáit, este pedig a fő- és tömegközlekedési úthálózatot locsolják.

A BKV Zrt. kérésére naponta 10.00-18.00 óra között, a megadott útvonalakon a villamossíneket is locsolják az FKF Zrt. szakemberei.

A FÕKERT Nonprofit Zrt. valamennyi kezelésében lévő ivó kutat megnyitja, egyúttal tájékoztatja a lakosságot, hogy a kezelésébe tartozó zöldterületek öntözésére használt víz ivóvíz minőségű!

Amennyiben a hőség miatt szükségessé válik, a FÕKERT Zrt. valamennyi munkatársát meg lehet kérni, hogy nyissa ki a csapot, biztosítson lehetőséget a parklátogatók, gyerekek felfrissülésére.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. csatlakozva a hőségriadó felhívásához, strandjain meghosszabbított nyitva tartással várja a hűsölni vágyó kedves vendégeit.

A Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság szakemberei szükség esetén további lépéseket tesznek.

A Budapest.hu oldalon elérhető azoknak a budapesti épületeknek a listája, ahova bárki betérhet hűsölni a hőségriasztás ideje alatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×