eur:
389.69
usd:
363.6
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Félmilliárdot fizet a főváros a tűzoltói túlóradíjakra

A Fővárosi Tűzoltó-parancsnokságnak félmilliárd forint támogatás soron kívüli utalásáról dönthet a Fővárosi Közgyűlés szerdán; az elmaradt távolléti díjak részleges megelőlegezéséről szóló előterjesztést a főváros jogi bizottsága hétfői ülésén egyhangúlag támogatta.

A jogi, ügyrendi, kisebbségi és vagyonnyilatkozat-ellenőrző bizottság alelnöke, Hegedűs László (Fidesz-KDNP) a döntésre utalva arról beszélt: évekkel ezelőtt kellett volna ezt a lépést megtennie a fővárosnak, a mostani kifizetés, mint fogalmazott, már csak a "tűzoltás tűzoltása".

A Tarlós István (Fidesz-KDNP) főpolgármester által jegyzett előterjesztés értelmében a főváros és a Belügyminisztérium megállapodást köt egymással: az önkormányzat 2012 januárjának végéig - az állam helyett - megelőlegez 500 millió forintot az évekkel ezelőtti tűzoltói szolgálati órák megváltására.

Az előterjesztésben arra hívják fel a figyelmet, hogy a távolléti díjak elszámolása és kifizetése az erre vonatkozó jogerős bírósági döntés értelmében nem halasztható tovább.

A pénzt a készenléti szolgálati beosztásban dolgozó tűzoltók 2004. május 1. és 2007. december 31-e közötti túlmunka-megváltásához előlegezi meg az önkormányzat.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×