INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Négy új főszerkesztő az MTVA-nál

InfoRádió / MTI
Négy új főszerkesztőt nevezett ki Böröcz István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója - közölte Cserháti Ágnes, az MTVA szóvivője pénteken az MTI-vel.

Az MTVA vallási műsorokért felelős főszerkesztője lett Barlay Tamás, a Duna Televízió vallási műsorainak főszerkesztője. Az MTVA közéleti főszerkesztőségét ezentúl Gazsó L. Ferenc, az mr1-Kossuth Rádió intendánsa vezeti. Papp Dánielt, az MTV Hír Főszerkesztőségének munkatársát nevezte ki a vezérigazgató az MTVA hír- és hírháttér műsorok főszerkesztősége élére. Riskó Géza, a Duna Televízió sportfőszerkesztője pedig az MTVA sportfőszerkesztőségének vezetője és az MTVA Divízió I. (Duna TV) igazgatója lett - ismertette a szóvivő.

Az április 8-ai hatállyal kinevezett új főszerkesztők továbbra is ellátják korábbi feladataikat - tette hozzá Cserháti Ágnes.

Az MTVA közlése szerint Barlay Tamás (40) 1995-ben, még egyetemistaként kapott felkérést a Duna Televízió ifjúsági vallási műsorának vezetésére. A tévé vallási szerkesztőségének vezetőjeként nevéhez fűződik az Isten kezében című műsor, valamint a rendszeresen jelentkező istentisztelet-közvetítések. Több dokumentumfilmet készített forgatókönyvíróként, illetve rendezőként.

Gazsó L. Ferenc (57) az MTI-ben kezdett újságíróként, dolgozott napi- és hetilapoknál, a Magyar Hírlap főszerkesztője volt az 1990-es évek közepén, majd 2006 és 2008 között. Volt rádióriporter, televíziós műsorvezető és gazdasági lapszerkesztő, vezérigazgatóként vezette a Mai Nap Kiadót, igazgatóként a Magyar Televízió archívumát.

Papp Dániel (32) nemzetközi kapcsolatok szakon szerzett főiskolai, majd egyetemi diplomát. Pályafutását a Magyar Rádióban szerkesztő-riporterként kezdte. A Magyar Televízió Budapesti Regionális Stúdiójának szerkesztő-riportere volt, majd az Echo Televízió hír- és hírháttér műsorainak szerkesztőjeként, később a Magyar Hírlap szerkesztőjeként dolgozott. A MTV-hez 2010 augusztusában tért vissza, ahol először az Új Média vezető szerkesztőjeként, később a Hír Főszerkesztőségen kamatoztatta szakmai tudását.

Riskó Géza (61) válogatott úszó és első osztályú vízilabdázó volt, majd sportújságíróként, televíziósként dolgozott. Alapító főszerkesztője volt a Pesti Hírlapnak és a Színes Mai Lapnak. Dolgozott a Magyar Televízióban, 2006-tól pedig a Duna Televízió sportműsorainak és élő magazinműsorainak főszerkesztője. A Magyar Olimpiai Bizottság tagja.

A címlapról ajánljuk