eur:
394.15
usd:
365.31
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Négy új főszerkesztő az MTVA-nál

Négy új főszerkesztőt nevezett ki Böröcz István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója - közölte Cserháti Ágnes, az MTVA szóvivője pénteken az MTI-vel.

Az MTVA vallási műsorokért felelős főszerkesztője lett Barlay Tamás, a Duna Televízió vallási műsorainak főszerkesztője. Az MTVA közéleti főszerkesztőségét ezentúl Gazsó L. Ferenc, az mr1-Kossuth Rádió intendánsa vezeti. Papp Dánielt, az MTV Hír Főszerkesztőségének munkatársát nevezte ki a vezérigazgató az MTVA hír- és hírháttér műsorok főszerkesztősége élére. Riskó Géza, a Duna Televízió sportfőszerkesztője pedig az MTVA sportfőszerkesztőségének vezetője és az MTVA Divízió I. (Duna TV) igazgatója lett - ismertette a szóvivő.

Az április 8-ai hatállyal kinevezett új főszerkesztők továbbra is ellátják korábbi feladataikat - tette hozzá Cserháti Ágnes.

Az MTVA közlése szerint Barlay Tamás (40) 1995-ben, még egyetemistaként kapott felkérést a Duna Televízió ifjúsági vallási műsorának vezetésére. A tévé vallási szerkesztőségének vezetőjeként nevéhez fűződik az Isten kezében című műsor, valamint a rendszeresen jelentkező istentisztelet-közvetítések. Több dokumentumfilmet készített forgatókönyvíróként, illetve rendezőként.

Gazsó L. Ferenc (57) az MTI-ben kezdett újságíróként, dolgozott napi- és hetilapoknál, a Magyar Hírlap főszerkesztője volt az 1990-es évek közepén, majd 2006 és 2008 között. Volt rádióriporter, televíziós műsorvezető és gazdasági lapszerkesztő, vezérigazgatóként vezette a Mai Nap Kiadót, igazgatóként a Magyar Televízió archívumát.

Papp Dániel (32) nemzetközi kapcsolatok szakon szerzett főiskolai, majd egyetemi diplomát. Pályafutását a Magyar Rádióban szerkesztő-riporterként kezdte. A Magyar Televízió Budapesti Regionális Stúdiójának szerkesztő-riportere volt, majd az Echo Televízió hír- és hírháttér műsorainak szerkesztőjeként, később a Magyar Hírlap szerkesztőjeként dolgozott. A MTV-hez 2010 augusztusában tért vissza, ahol először az Új Média vezető szerkesztőjeként, később a Hír Főszerkesztőségen kamatoztatta szakmai tudását.

Riskó Géza (61) válogatott úszó és első osztályú vízilabdázó volt, majd sportújságíróként, televíziósként dolgozott. Alapító főszerkesztője volt a Pesti Hírlapnak és a Színes Mai Lapnak. Dolgozott a Magyar Televízióban, 2006-tól pedig a Duna Televízió sportműsorainak és élő magazinműsorainak főszerkesztője. A Magyar Olimpiai Bizottság tagja.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×