eur:
394.19
usd:
368.49
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Így változott az Auguszt Cukrászda 140 év alatt

A technikai vívmányok és az alapanyagok beszerzésének körülményei változtak a legtöbbet az Auguszt Cukrászda több mint 140 éves története során - mondta az InfoRádiónak Auguszt József cukrászmester, miután az Auguszt család a megkapta a Magyar Örökség Díjat.

1870 óta űzzük ezt a szakmát, ami elhivatottság nélkül nem menne. Ez kell ahhoz, hogy ember felkeljen reggel öt-hat óra körül és bemenjen a műhelybe, hogy frissen elkészítse azokat a süteményeket, amelyek sokaknak ízlenek - mondta az InfoRádiónak Auguszt József cukrászmester annak kapcsán, hogy az Auguszt család a hétvégén megkapta a Magyar Örökség Díjat.

Mindig megújulunk, de ragaszkodunk a hagyományokhoz is. Haladunk a korral, de a minőséget és az örökséget megtartjuk - tette hozzá a cukrászmester, akinek még a dédapja kezdte el a szakmát, természetesen teljesen más feltételek mellett.

A legszembetűnőbb változások a technikai újítások. Például az, hogy a kezdettekkor még nem volt elektromos hűtőszekrény, így sok tejszínes süteményt nem tudtak sütni, ezért főként élesztőtésztás finomságok, illetve lekvárok és szörpök voltak kaphatók.  Ma már a világ minden részéről be lehet szerezni bármilyen nyersanyagot, amire szükség van; régebben erre sem volt lehetőség - sorolja a változásokat Auguszt József, aki reméli, hogy fia, aki ugyan kitanulta a cukrászatot, de jelenleg nem ezzel foglalkozik, visszatér tanult mesterségéhez.

Mindenesetre egyelőre nem aggódik, mert van két kisebb lánya, és a testvérénél is biztosítva látszik, hogy a három lány közül kettő folytatja a szakmát, vagyis úgy tűnik, lesz olyan, aki továbbviszi az Auguszt Cukrászdát.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×