eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Nyomozás az ITD Hungary-nél

Médiaértesülések szerint különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás miatt rendelt el nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság az ITD Hungary Zrt.-nél. A Magyar Televízió Híradójának értesülései szerint az ügyben a BRFK hírzárlatot rendelt el, az ITD vezetői pedig annyit mondtak, hogy a cég szabályosan gazdálkodik.

Az MTV hírműsorának információi szerint az állami tulajdonban lévő cég ügyében névtelen feljelentés alapján indult nyomozás a gazdaságvédelmi főosztályon. A feljelentő szerint az ITD tavaly 189 millió forintot kapott a Magyar Államkincstártól jutalmak kifizetésére, de ezt az összeget a cég vezetői másra használták fel.

Az ITD Hungary Zrt. átalakulásáról tavaly október 28-án számolt be a Nemzetgazdasági Minisztérium. Az akkori tervek szerint a befektetés-ösztönzéssel foglalkozó cég központi hivatallá alakult volna január elsejétől Nemzeti Külgazdasági Hivatal néven, de most márciusban mégis azt közölték, hogy a közben hasonló néven létrejött szervezet nem jogutódja az ITD Hungarynek.

Az ITD Hungary állásfoglalása

A Magyar Televízió Híradójának 2011. március 31.-i, 19.30-as adásában, névtelen feljelentésre hivatkozva adták hírül, hogy a rendőrség az ITD Hungary gazdálkodásával kapcsolatban, különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás gyanúja miatt nyomozást indított.

A feljelentő szerint a vezetők másra költötték el a jutalmak kifizetésére szánt pénzt. Az azóta széles nyilvánosságot kapott híradást számos vezető médium vette át. A közmédium mindezt úgy tette, hogy a feljelentés ténybeli alapjáról nem győződött meg.

A tények ezzel szemben a következők:

1. A feljelentésről az érintett, állami tulajdonú ITD Hungary Zrt. a mai napig nem kapott hivatalos megkeresést, így arra reagálni sem állt módjában.

2. Az ITD Hungary Zrt. leszögezi, hogy - mint mindenben - a munkavállalói járandóságokkal kapcsolatban is törvényesen járt és jár el.

3. Az ITD Hungary Zrt. Üzemi Tanácsának elnöke, Hirschler András közölte, hogy a 2010. évi teljesítményértékeléshez kapcsolódó bónusz kifizetésével kapcsolatban az ITD Hungary Zrt. tulajdonosa és vezetése részéről még nem született végleges döntés. A sajtóban hírül adott rendőrségi feljelentés tárgyát ennél fogva az Üzemi Tanács által ismert tények nem támasztják alá. "Az Üzemi Tanács nem kétli, hogy ha a körülmények erre lehetőséget nyújtanak, az ITD Hungary menedzsmentje eleget tesz a Kollektív Szerződésben és a társaság belső szabályozóiban rögzített kötelezettségeinek."

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×