eur:
389.86
usd:
363.99
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Újabb országokba váltható elektronikus vasúti menetjegy

Bővült a MÁV-START Zrt. elektronikus jegyértékesítési rendszere, és márciustól Európa tizenegy országába lehet interneten megváltani a vasúti jegyet.

A MÁV-START oldalán működő e-ticket rendszerben már eddig is lehetett nemzetközi menetjegyet vásárolni Ausztriába, Szlovákiába, Csehországba, Lengyelországba, Németországba és Romániába, ezentúl Svájcba, Szerbiába, Szlovéniába és Horvátországba közlekedő vonatokra is árusítanak menetjegyeket az interneten.

A vasúttársaság tájékoztatása szerint újdonság, hogy az online rendszerben már nemcsak ülőhelyekre, hanem a fekvő- és hálókocsiba is megválthatók a jegyek.

Az oldalon keresztül megváltott nemzetközi vasúti jegyeket a belföldihez hasonlóan, a nagyobb városokban elhelyezett internetes jegykiadó automatáknál lehet kinyomtatni az ország egész területén a fizetéskor kapott tíz számjegyű kód beütésével.

Az e-ticket rendszer fejlesztése folyamatos, a vasúttársaság tervei szerint áprilistól már Olaszországba is megvásárolhatják az utasok a menetjegyeket az interneten - írja közleményében az MÁV-START Zrt.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×