eur:
390.16
usd:
365.42
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Önálló marad az ÁNTSZ, de átalakul

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat szervezetileg önálló marad, de a belső struktúrája átalakul - közölte Paller Judit országos tiszti főorvos kedden egy budapesti konferencián.

Paller Judit az egészségügyi háttérintézmények átszervezéséről szóló tanácskozáson elmondta: központi szerv marad az ÁNTSZ, azon belül pedig három egységet alakítanak ki. Így létrejön az Országos Közegészségügyi Központ, az Országos Népegészségügyi Központ és az Országos Járványügyi Központ.

Kovács Attila, helyettes országos tiszti főorvos arról szólt, hogy a kormányhivatalok felállása gyors cselekvést kényszerített ki belőlük. Mint elmondta, az eddigi irányítás és utasítás rendszere felbomlott, és az ÁNTSZ most már csak irányít, utasítani már nem tudnak.

Az új ONK felépítését ismertetve kitért arra: belső funkcionális átalakítással a központon belül több igazgatóságot vagy főosztályt hoznának létre. Felállna például az országos mentálhigiénés igazgatóság vagy főosztály, amelyen belül kialakítanák az országos pszichiátriai központot, valamint a droggal, a dohányzással, illetve az alkohollal kapcsolatos fókuszpontokat.

Az országos mentálhigiénés igazgatóság mellett pedig megalakulna az egészségügyi tudásközpont, az országos egészségfejlesztési, az országos gyermek-egészségügyi és az országos alapellátási főosztály vagy igazgatóság. Továbbá ezekkel egy szinten létrehoznának egy úgynevezett népegészségügyi kommunikációs kart is - ismertette Kovács Attila.

Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Íme a részletek
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×