eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Gyurcsány: Ha úgy alakul, visszatérek

Ebben a szocialista pártban nem kívánok elnök lenni - mondta Gyurcsány Ferenc az InfoRádió Aréna című műsorában. A volt kormányfő szerint ma egyetlen baloldali politikus sem tudná legyőzni Orbán Viktort, ha a következő választás előtt úgy tűnik majd, hogy vele "lemossák" a mostani kormánypártot, akkor kész harcba indulni a baloldal élén.

Nem kívánok ebben a szocialista pártban elnök lenni - mondta Gyurcsány Ferenc az InfoRádió Aréna című műsorában. A szocialista politikus kifejtette, hogy "politikailag belátható, értelmes időn belül, a mai politikai szerkezetben és szituációban nagyon világosak az ambíciói: megszervezni ezzel a neohorthysta önkényre épülő világgal szemben a demokratikus ellenzék erős táborát, és abban a balközépet képviselni".

"Két éve lemondtam a pártelnökségről, most dőreség lenne ezért küzdeni. Azért küzdök, hogy ennek a szerintem lehetetlen világnak véget vessünk" - hangsúlyozta a volt kormányfő. Hozzátette: majd kiderül, hogy milyen szerepe lesz a tervezett nagy balközép centrista polgári tömörülésben.

"Ma bármelyikünk hívná ki Orbán Viktort, akit a baloldal környékén szoktak emlegetni, Bajnai Gordontól kezdve Mesterházy Attilán keresztül velem bezárólag, egyikünk sem tudná megverni" - mondta Gyurcsány Ferenc, aki szerint most még megszorítani sem tudnák a kormányfőt.

Nem is szabadna most ilyen kihívást intézni, de két-három-négy év múlva eltérő politikai szerkezet lesz - vélekedett. Akkor pedig annak kell majd vezetnie a szocialistákat, akinek a legnagyobb esélye van győzelemre vinni a demokratikus ellenzéket, azután pedig sikeresen kormányozni - fejtette ki a parlamenti képviselő.

Gyurcsány Ferenc szerint nincs benne az ország első ötven problémájában, hogy az ellenzéken belül hogyan osztják el a helyeket. Ha a következő választás előtt az derül ki, hogy pártelnökként és miniszterelnök-jelöltként vele "lemossák" a mostani kormánypártot, akkor az elsőként mondja majd, hogy neki kell vezetni a tábort. Ha viszont az válik világossá, hogy a személye hátrányt jelentene, és mással több az esély, akkor visszalép majd - emelte ki.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×