eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

A MOB Kovács Istvánt delegálta a Közszolgálati Testületbe

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) egyik elnökségi tagját, az ökölvívó olimpia bajnok Kovács Istvánt delegálta a közmédiumok társadalmi felügyeletét a jövőben ellátó Közszolgálat Testületbe. Ezt a MOB és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) képviselőinek pénteki megbeszélését követő sajtótájékoztatón jelentették be.

Auer János és Kollarik Tamás, az NMHH Médiatanácsának két tagja, illetve Molnár Zoltán MOB-főtitkár és Kovács István az új közmédiarendszer intézményeiről, elsősorban a Közszolgálati Kódexről és a Közszolgálati Testületről tanácskozott, ez utóbbi, 14 fős testületbe küldhet a médiatörvény szerint a MOB egy tagot. A kódexet, amely a közszolgáltatás alapelveit határozza meg, a Médiatanács fogadja majd el várhatóan a nyár elején.

"A Közszolgálati Testület és a Közszolgálati Kódex intézménye jelentős szemléletváltást tükröz a közszolgálatban - mondta Kollarik Tamás. - Olyan társadalmi kontroll alakul ki a közmédiumok fölött, amelyet a legjelentősebb köztestületekből, egyházakból, különböző területek civil szervezeteiből álló testület gyakorol. Rendkívül megtisztelőnek tartjuk azt a lehetőséget, hogy ebben a kérdésben a Médiatanács nevében partnerséget ajánlhatunk a MOB-nak."

"Meglepő, egyben megtisztelő lehetőség számunkra a mostani" - fogalmazott Kovács István. - Soha ilyen még nem volt, hogy a társadalmi szervezetek, s ilyen értelemben a sportot is annak tekinthetjük, nemcsak hogy betekintést, de beleszólási lehetőséget is kapnak a közszolgálati médiumok működésével kapcsolatos feladatok ellátásába. Nagyon nagy lehetőség és hatalmas ajándék ez a magyar sport részére. Ha a közszolgálatiság feladatát, céljait sikerült a sporttal kapcsolatosan meghatározni, akkor azt a közszolgálati média segítségével meg is valósítjuk."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×