eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Bajnai Gordonék szervezkednek - lapszemle

A szegény gyerekek már életük elején behozhatatlan hátrányba kerülnek - írja a Népszabadság. A Magyar Nemzet értesülése szerint áprilisban állhat nyilvánosság elé Bajnai Gordon alapítványa.

A Népszabadság azt írja, a szegényebb gyerekek kisebb súllyal születnek, több baleset éri őket, nagyobb eséllyel híznak el, és több önértékelési problémával küzdenek, mint jobb módú társaik. A lap szerint a szegényebb családok gyerekei már életük elején behozhatatlan hátrányba kerülnek nemcsak az anyagi javak, hanem az egészség és az önbizalom terén is. A Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet a szegénység és egészség összefüggéseit vizsgáló konferenciájának további megállapításait elolvashatják a lapban.

A Magyar Nemzet értesülése szerint áprilisban állhat nyilvánosság elé Bajnai Gordon alapítványa, a Haza és Haladás. A szervezet külső szakértők bevonásával különböző szakmapolitikai kutatások elvégzését indította el. A lap úgy tudja, hogy a többek között Oszkó Péter volt pénzügyminiszter közreműködésével dolgozó alapítvány élénk nemzetközi kapcsolatépítésbe is kezdett.

Az Index a Cseppkő utcai gyermekotthonról ír. Néma dolgozók, mulasztások, hamisított napló és a gyám hibája is közrejátszott abban, hogy az egyik nevelő rendszeresen egy ágyban aludhatott intézeten kívül és belül két állami gondozott kislánnyal. A bútor, amely egy hároméves kisfiú halálát okozta, forrásaik szerint többször is felborult korábban, mégsem rögzítették. A portál utánajárt, milyen mulasztások és hibák vezettek gyerekhalálhoz és a két kislány kiszolgáltatottá válásához a budapesti gyermekotthonban.

A Napi Gazdaság szerint az idén négy-öt százalékos növekedésre számít a Balatoni Hajózási Zrt. a tavalyi forgalomcsökkenés után. A társaság csaknem 2200 vitorlás befogadására alkalmas kikötőjének kihasználtsága általában 80 százalék körüli, most viszont még többen akarnak helyet bérelni.

A Világgazdaság elemzőket idéz, akik alapesetben még három százalékos növekedést várnak ez évre, de egyre több az elbizonytalanító tényező. A kiskereskedelem nem állt még talpra, a magas nyersanyag- és energiaárak mellett pedig az alacsony költekezési kedv is szerepet játszik a pangásban.

A Portfolio.hu beszámol arról, hogy a kormány által frissen megváltoztatott nyugdíjszabályoknak köszönhetően kevesebb kérdőjel van a reálhozamok kifizetése körül, viszont üröm az örömben, hogy a pénztártagokat kellemetlen meglepetés fogja érni. A pénztáraknak május végéig nemcsak a visszalépők egyéni számláit kell átadniuk az államnak, hanem az összes olyan pénzt, amelyet nem tudtak adóbevallás hiányában leosztani a tagoknak. Amennyiben ez tényleg így lesz, akkor több százmillió forinttól eshetnek el a visszalépők.

A Pénzcentrum.hu arról ír, hogy egy tapolcai nő bankkártyájáról Bukarestben vettek ki több százezer forintot úgy, hogy a nő bankkártyája nála volt, számlájának adatait pedig senkinek sem adta meg. Valószínűsíthető, hogy a sértett egy olyan helyen vett el készpénzt a bankkártyájával, ahol kódleolvasó készüléket helyeztek el az ATM-automatára. A bűncselekménnyel okozott kár közel 300.000 forint.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

"Borzasztó szerencséje volt" - beszélt a túlélőről a verőcei polgármester a hajótragédia után

Fejsérülést, kulcscsontsérülést, sebeket, zúzódásokat szenvedett az a férfi, akinek sikerült kiúsznia a szombat éjjeli verőcei hajókatasztrófa után. A polgármester szerint hatalmas szerencséje is volt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×