eur:
401.09
usd:
366.76
bux:
74336.17
2024. október 11. péntek Brigitta

Nem lennének elvonhatók a Nemzeti Kulturális Alap bevételei

Nem vonhatna el a költségvetés a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) bevételeiből és év végi maradványaiból L. Simon László fideszes képviselő törvényjavaslata szerint, melyet az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottsága hétfői ülésén általános vitára alkalmasnak tartott.

Törvényjavaslatának céljáról L. Simon László elmondta: lehetővé akarják tenni, hogy az NKA - a főösszegét biztosító játékadó-bevételeken túl - költségvetési támogatásokat is fogadhasson, míg a szervezet alapszerű működését biztosítaná az NKA bevételei és év végi maradványai elvonásának tilalmát kimondó bekezdés.

A képviselő hozzátette: a javaslat szerint ezentúl társasházak is pályázhatnának az NKA műemlék-felújítási alapjánál.

Mint hangsúlyozta, javaslatának lényegi pontja a kulturális szféra évtizedes jogos igényét elégíti ki azzal, hogy lehetővé teszi a maradványösszegek felhasználását.

A kulturális bizottság 15 igen és 2 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot általános vitára alkalmasnak találta.

Címlapról ajánljuk

Helyzetjelentés Floridából: bajba jutott magyarok jelentkezését várja a tiszteletbeli konzul

A hurrikán után most a tornádóktól tartanak Florida lakói – mondta Pazaurek Piros tiszteletbeli konzul, aki a Hungarian Hub elnevezésű nonprofit szervezet elnökeként az amerikai magyarok összefogásáról is beszámolt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.11. péntek, 18:00
Lánszki Regő
az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára, országos főépítész
Meredeken emelkedik az olaj ára

Meredeken emelkedik az olaj ára

Ázsiában nagy emelkedést láthattunk a kínai és hongkongi piacokon is, ezt követően Európában kivártak a befektetők a délutáni amerikai munkaerőpiaci és inflációs adatok előtt. A vártnál magasabb inflációs adat délután Európában és az USA-ban is negatív piaci reakciót váltott ki, mivel azt a narratívát erősítette, hogy a kamatcsökkentési ciklus lassabb lehet a korábban vártnál. Ma viszont nem csak külföldön, hanem Magyarországon is érkezett fontos inflációs adat: az egy évre visszatekintő áremelkedés 3 százalékos volt, vagyis három és fél év után elérte a jegybanki célt. Csütörtökön a nyugat-európai részvénypiacok mérsékelten estek, a magyar tőzsde viszont felülteljesítő volt, és mérsékelten emelkedett. Az olajár meredeken emelkedett, a befektetők az izraeli-iráni konfliktus és a Milton hurrikán lehetséges hatásait árazzák.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×