eur:
388.95
usd:
361.4
bux:
68548.75
2024. május 7. kedd Gizella

Bizonytalannak látja az építőipar jövőjét az ÉVOSZ alelnöke

Továbbra is bizonytalannak látja az építőipar jövőjét az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének alelnöke. Koji László a Világgazdaságnak azt mondta: az eddigi tendenciák alapján jövő év elejétől már növekedési pályára kerülhetne az építőipar, de a megkötött szerződések nem adnak okot a bizakodásra.

A szakember szerint különösen az aggasztó, hogy ez év augusztusában 35,4 százalékkal kevesebb új szerződést kötöttek mint egy évvel korábban. Szólt arról is, hogy számításai szerint az év egészében 10 százalékkal lesz alacsonyabb szintű a termelés, mint tavaly, ez pedig az ágazat utolsó jó évéhez képest 40 százalékos elmaradást jelent. Koji László a közmegrendelések újraindulásában látja a kivezető utat, de szerinte a döntések meghozatalától a tényleges kivitelezés elkezdéséig csaknem egy teljes év telik el, vagyis legfeljebb a jövő év második felében kezdődhet meg az élénkülés az ágazatban.

Címlapról ajánljuk
Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Az adótartalom nem magyarázza a regionális eltéréseket a benzin és a gázolaj árát illetően, inkább az árrésekben jelentkező különbség okozott némi kontrasztot – mondta az InfoRádióban a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. Energia- és Klímapolitikai üzletág vezetője. Hortay Olivér hozzátette: magyar szempontból kedvező fejlemény, hogy a szomszédos országok átlagáraihoz képest már kevesebb, mint egyszázalékos a differencia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Új fegyver jön a banki csalókkal szemben: összefog a GIRO és a Telekom

Új fegyver jön a banki csalókkal szemben: összefog a GIRO és a Telekom

A GIRO Zrt. az elektronikus pénzforgalom biztonságának növelése érdekében Központi Visszaélésszűrő Rendszert (KVR) alakít ki a Magyar Telekom Csoporttal közösen, amelynek célja a csalással érintett tranzakciók hatékony azonosítása és kiszűrése. A 2025-ben induló és a GIRO Zrt. által üzemeltetendő KVR nem kiváltani fogja a banki csalásszűrő rendszereket, hanem kiegészíti és segíti azokat, hogy még nagyobb biztonsággal teljesüljenek a pénzforgalmi tranzakciók - áll a Magyar Telekom közleményében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×