eur:
389.33
usd:
362.68
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Milyen büntetés jár annak, aki életveszélyes fenyegetéssel vesz el egy autót a vezetőtől?

Hat hónap szabadságvesztésre ítélt a Dombóvári Városi Bíróság pénteken jogerősen egy dombóvári férfit, aki a napokban életveszélyes fenyegetéssel kényszerített két nőt az általuk használt autó átadására - közölte a rendőrség az MTI-vel.

A 64 éves férfit gyorsította eljárásban állították bíróság elé, amely egy évre a közügyek gyakorlásától is eltiltotta őt - tájékoztatott Kitanics Zsuzsanna, a dombóvári rendőrkapitányság sajtóreferense.

Ismertetése szerint a férfi szerda délután Dombóvár belvárosában egy fekete színű, fegyvernek látszó tárgyat szegezett a 28 éves nőnek és 49 éves édesanyjának, majd felszólította őket, hogy szálljanak ki a gépkocsiból, azt adják át neki, ellenkező esetben agyonlövi őket. Később kiderült, hogy egy fekete szemüvegtokot fogott a sértettekre, akik azt az adott helyzetben fegyvernek vélték.

A támadó a megszerzett autóval nagy sebességgel elhajtott a helyszínről, majd egy közeli kereszteződésben összeütközött egy másik személygépkocsival, amelynek nem adott elsőbbséget; a vétlen jármű vezetője könnyű sérülést szenvedett. A férfit a baleset helyszínére érkező járőrök fogták el.

A bíróság élet vagy testi épség elleni közvetlen fenyegetéssel elkövetett jármű önkényes elvétele miatt mondta ki bűnösnek B. Istvánt, aki ellen ittas vezetés miatt is eljárás indult, a légalkoholszint-mérés szerint ugyanis literenként 1,23 milligramm alkohol volt a vérében.

A férfinak mindezeken túl közúti közlekedés rendjének megzavarása miatt is felelnie kell, és mivel eltiltás hatálya alatt vezetett, elzárásra vagy 150 ezer forintig terjedő pénzbírsággal sújthatják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×